Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen ramt boom • caravan kantelt op snelweg

19 juli 2023 om 18:56 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.43

Caravan op z'n kant

Wachten op privacy instellingen...
18.45

Vrachtwagen tegen boom

Een vrachtwagen is van de weg geraakt op de N604 in Bakel. Door het ongeval zat de chauffeur klem in zijn cabine. Ambulance-medewerkers en de brandweer zijn aanwezig om hulp te verlenen. De chauffeur zat vast in zijn cabine, maar is bevrijd. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Een boom is bij het ongeluk uit de grond gereden, de weg is afgesloten voor verkeer.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
17.44

Auto te water

Een auto is vanmiddag te water geraakt aan de Maasstraat in Sambeek. De bestuurder wilde een waterscooter te water laten maar dat ging mis. De man die in de auto zat, raakte niet gewond maar had alleen een nat pak.

Foto: SK-Media / SQ Vision
Foto: SK-Media / SQ Vision
Foto: SK-Media / SQ Vision
Foto: SK-Media / SQ Vision
17.24

Auto maakt teveel herrie

De verkeerspolitie kwam vanmiddag onderstaande auto tegen in Uden en vermoedde al dat de auto teveel herrie maakte. Uit onderzoek is dat gebleken, de bestuurster moet een boete betalen van 450 euro.

Wachten op privacy instellingen...
16.53

Files in de provincie

Wachten op privacy instellingen...
15.58

Verkeerslichten uitgevallen

Verkeerslichten zijn volledig uitgevallen op de kruising van de Emerparklaan en de Backer & Ruebweg in Breda. Een half uur eerder zou er een aanrijding hebben plaatsgevonden maar het is niet duidelijk of dat de oorzaak is. Een verkeerslicht is kapot en hangt los.

Door de kapotte verkeerslichten is er chaos ontstaan in het verkeer.

Kapotte verkeerslichten zorgen voor chaos (foto: Tom van der Put / SQ Vision)
Kapotte verkeerslichten zorgen voor chaos (foto: Tom van der Put / SQ Vision)
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
15.55

Dode man blijkt vermiste 77-jarige uit Valkenswaard

De overleden man die vandaag in het water aan de Dommelseweg is gevonden, is de vermiste man uit Valkenswaard. Dat meldt de politie. Er werd sinds gisterochtend naar de 77-jarige man gezocht. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een strafbaar feit.

Politie en brandweer zochten in het water op basis van spullen die in de buurt van de Dommelsche watermolen waren gevonden. Aan de zoektocht werkten ook vrijwilligers mee van de Stichting Mantrailing Limburg mee.

14.40

Stalking en bedreigingen via Telegram

De politie heeft vandaag twee mannen aangehouden omdat ze meerdere mensen digitaal zouden hebben bedreigd en gestalkt. Ook wordt het tweetal verdacht van deelname aan een criminele organisatie via groepen en kanalen op de berichtendienst Telegram. Het gaat om een man van 26 uit Deurne en een man van 39 uit Venlo. De twee zouden de beheerders zijn van de kanalen.

In de actiefste Telegramgroep (genaamd het ‘Looijkartel’), dat ooit zo’n zevenduizend leden telde, werden duizenden berichten gedeeld waarbij personen werden bedreigd en beledigd. Er werd opgeroepen tot geweld tegen mensen of spullen.

De twee verdachten zitten momenteel vast in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hun apparaten zijn in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden in hun woonplaats, maar het politieonderzoek naar de zaak vindt plaats vanuit Hilversum. Daar komt het slachtoffer vandaan dat vooral het mikpunt was.

12.52

Ongeluk op de A2 richting Den Bosch

Een ongeluk op de A2 bij knooppunt de Hogt bij Eindhoven zorgt voor vertraging wanneer je richting Den Bosch wil. De weg was even helemaal geblokkeerd, maar werd snel weer vrijgegeven. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Rond een uur moet je nog rekening houden met ongeveer een half uur vertraging.

12.43

Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste man (77)

In de zoektocht naar de sinds gisteren vermiste man (77) uit Valkenswaard is zojuist een dode gevonden in de Dommel bij Valkenswaard. Waarschijnlijk is het de vermiste. Politie en brandweer zochten in het water op basis van spullen die daar in de buurt waren gevonden. Aan de zoektocht werkten ook vrijwilligers mee van de Stichting Mantrailing Limburg.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
12.22

Problemen op de A2 wanneer je richting Brabant wil

Wie vanmiddag vanuit Utrecht over de A2 richting Brabant wil, moet rekening houden met behoorlijk wat vertraging. Bij knooppunt Everdingen in Utrecht staat een auto in brand. Het advies is om te rijden via Gorinchem over de A27 en A15.

Wachten op privacy instellingen...

Verderop op de A2 gebeurde bovendien een ongeluk bij Geldermalsen. Daar zijn twee rijstroken dicht. Verkeer wordt omgeleid via Breda/Nijmegen. De weg is naar verwachting rond 13.00 uur weer vrij. Wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Zoekactie in het water naar vermiste man (77)

In de zoektocht naar de vermiste man (77) uit Valkenswaard wordt momenteel door de brandweer gezocht in een water aan de Dommelstraat in die plaats. Er is nog niemand gevonden, maar er zijn volgens de politie aanwijzingen dat er mogelijk iemand in het water ligt.

11.45

Extra treinen tijdens Tilburgse Kermis

De NS zet tijdens de Tilburgse Kermis extra treinen in van en naar de stad. In de avonden en weekenden vertrekken tussen Tilburg en onder meer Dordrecht, Eindhoven en Nijmegen meer treinen. Ook zet de NS meer medewerkers in tijdens de Tilburgse Kermis, die vrijdag begint.

Tijdens Roze Maandag laat de NS meer nachttreinen rijden. Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt die maandag de zogenoemde Roze Maandag Express. De trein rijdt via Utrecht en Den Bosch.

10.45

'Onenigheid' op Tramsingel in Breda

De agenten die gisteravond rond middernacht een huis aan de Tramsingel binnengingen, kwamen af op een melding van 'onenigheid'. In het begin was de situatie onduidelijk, laat een woordvoerder weten. Maar uiteindelijk hoefde de politie niet verder op te treden. Er is dan ook niemand aangehouden. "Omdat je niet weet wat je aantreft, kwamen er meer agenten", geeft de woordvoerder aan.

Agenten op de Tramsingel in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Agenten op de Tramsingel in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.10

Fietsster gewond

Een fietsster is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Mill. De vrouw zou met botbreuken naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het ongeluk gebeurde iets voor tien uur aan de Vissteeg.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
09.35

Vermiste man nog niet gevonden

De vermiste man van 77 naar wie gisteren met man en macht in Valkenswaard en Dommelen is gezocht, is nog niet gevonden. "De zorgen om zijn welzijn blijven onverminderd groot", laat een woordvoerder van de politie vanochtend weten.

De man uit Valkenswaard wordt sinds gisterochtend vermist. Hij vertrok toen vanuit de Dommelstraat in die plaats. Er is voor vandaag nog geen nieuwe zoekactie gepland. Dit zou volgens de politie 'uiteraard' kunnen veranderen wanneer er nieuwe informatie over de vermiste man binnenkomt. Zo bekijkt de politie bijvoorbeeld zoveel mogelijk beelden van bewakingscamera’s in de buurt om te kijken of de man daarop te zien is.

Bij de zoekactie gisteren kreeg de politie onder meer hulp van het Veteranen Search Team. Ook werd een politiehelikopter ingezet. De man draagt een donkerblauwe jas, een bruine broek en blauwe schoenen.

Wijkagent is op zoek naar de man (foto: Wijkagent Valkenswaard/Dommelen).
Wijkagent is op zoek naar de man (foto: Wijkagent Valkenswaard/Dommelen).
09.25

Vrachtwagen botst achterop auto

Een vrachtwagen is vanochtend in Rijen achter op een auto gebotst. Dat gebeurde terwijl de auto stilstond voor een stoplicht. De vrouw die achter het stuur zat van de auto raakte lichtgewond. Het ongeluk gebeurde om kwart voor negen op de Rijksweg, N282, ter hoogte van de Oosterhoutseweg.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
08.10

Man na enkele weken dood in huis gevonden

In een appartement aan de Sonseweg in Eindhoven is gisteren een man dood in zijn huis gevonden. Hij heeft volgens de politie langere tijd, vermoedelijk enkele weken, dood in zijn huis gelegen. Agenten namen gisteren een kijkje bij het huis omdat de man al langere tijd niet gezien was. Hij is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven.

08.00

Vrouw lag ruim een week dood in huis

In een huis in Goirle is gisteren een dode vrouw gevonden. Ze is acht tot veertien dagen geleden al overleden, zo stelde een arts vast. "Ze had een eenzaam bestaan en geen contacten in de buurt of met familie", zo meldt een wijkagent op social media. "Dit soort casussen blijven treurig", schrijft hij ook.

05.56

Man mishandelt gans

Een man is gisteren op heterdaad betrapt toen hij een gans mishandelde bij de Noorderplas in Tilburg. De man lokte de gans met eten en kon de gans vervolgens vastpakken en te lijf gaan. Mensen die dit zagen, waarschuwden de politie. Agenten hebben de man aangehouden. De gans is gevlucht, dus weet de politie niet hoe het met de gans gaat. "De verdachte zal worden verhoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt."

De man mishandelde de gans bij de Noorderplas in Tilburg (foto: Facebook politie basisteam Groene Beemden).
De man mishandelde de gans bij de Noorderplas in Tilburg (foto: Facebook politie basisteam Groene Beemden).
Wachten op privacy instellingen...
00.13

Veel politie op Tramsingel Breda

De politie was gisteravond, rond middernacht, massaal op de been op de Tramsingel in Breda. Vijf eenheden werden ingezet. De agenten droegen zware vesten, zag een 112-correspondent. De politie betrad een huis, maar wat er precies aan de hand was, was de 112-correspondent niet duidelijk.

De politie was dinsdagavond vlak voor middernacht met veel mensen aanwezig op de Bredase Tramsingel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie was dinsdagavond vlak voor middernacht met veel mensen aanwezig op de Bredase Tramsingel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Waarom de politie naar de Tramsingel in Breda ging, werd gisteravond niet bekendgemaakt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Waarom de politie naar de Tramsingel in Breda ging, werd gisteravond niet bekendgemaakt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.14

Motor vat vlam tijdens het rijden

Een motorrijder moest gisteravond tijdens het rijden plots van zijn motor springen, omdat die in brand bleek te staan. Dit gebeurde aan de straat Klein Zwitserland in Gilze. De brandweer kwam om de motor te blussen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!