De strijd om Brabants beste videomaker te worden is begonnen; Hashtag!

21 juli 2023 om 18:02 • Aangepast 26 oktober 2023 om 11:57
nl
Op de oproep ‘Ben jij de nieuwe Brabantse Enzo Knol of NikkieTutorials?’ stroomde de aanmeldingen binnen en ging Hashtag van start. In Hashtag strijden zes beginnende Content Creators om likes, views, hartjes en punten. De deelnemer die na 9 afleveringen de hoogste score heeft wint Hashtag 2023 en een contract om als ‘content creator’ aan de slag te gaan.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Presentator Tiemen Smit ontvangt in iedere aflevering zes gemotiveerde Content Creators en een gastjury op verrassende locaties in Brabant. De gastjury bestaat uit bekende succesvolle influencers en online content creators. Iedere aflevering is er een gastjurylid die de kandidaten met de opdracht op pad stuurt en ze voorziet van tips! Reality persoonlijkheid Roy Donders deelt zijn leven met duizenden volgers op zijn eigen youtube kanaal, online sensatie Iris Rulkens, bekend van haar typetjes, Dé hit in de zorg, de TikTokZuster, creatieve duizendpoot Joris Wijnen alias, Chef Soldaat, pretpark vlogger Bart Baan, biovlogger Mandy Blom en model en event host Gina July dagen de deelnemers uit met iedere week een verassende opdracht. De deelnemers moeten zowel de opname als montage onder tijdsdruk uitvoeren om uiteindelijk een *YouTube Short op te leveren deze worden beoordeeld. *YouTube Short is een nieuwe manier van video's kijken op YouTube. Deze video's zijn verticaal en korter dan een minuut.

Wachten op privacy instellingen...

De beoordeling bestaat uit drie delen, de puntentelling van de vakjury, de uitslag van de thuisjury en de score van een vrije opdracht.

Vakjury
De jury bestaat uit, Renzo Veenstra, Hoofdredacteur Omroep Brabant en een wekelijks wisselende gastjury. Beiden geven direct na het uitvoeren van de opdracht hun punten. De deelnemer met de hoogste score wint de weekopdracht.

Thuisjury
Na de uitzending op TV is de thuisjury aan zet. Via www.omroepbrabant.nl/hashtag kun je reageren op de video’s door deze te kijken, liken, delen of een reactie achter te laten. Met die statistieken wordt de uiteindelijke ‘bereik' score bepaald. De thuisjury heeft direct invloed op de uitslag. Daarmee blijft de score spannend tot aan de finale op 28 december.

Uit alle aanmeldingen zijn dit de deelnemers geworden van Hashtag:

  • Jurgen Damen, 45 jaar uit Helmond
  • Sacha Vreeken, 39 jaar uit Oosterhout
  • Tico Rovers, 16 jaar uit Lage Zwaluwe
  • Elisa Chirico, 24 jaar uit Nieuwkuijk
  • Owen Metz, 22 jaar uit Breda
  • Stijn Verhulst, 32 jaar uit Den Bosch

Kijk vanaf 2 november iedere donderdagavond naar Hashtag op tv of kijk online via www.omroepbrabant.nl/hashtag Vanaf 17.00 uur, daarna ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!