Geletruidrager Vingegaard doet mee aan profronde van Boxmeer

20 juli 2023 om 20:58 • Aangepast 3 augustus 2023 om 02:05
nl
Geletruidrager Jonas Vingegaard maakt maandag zijn opwachting in de profronde van Boxmeer. De Deen van Jumbo-Visma, die op weg is om voor de tweede keer de Tour de France op zijn naam te schrijven, is vastgelegd door het Brabantse wielercriterium. Ook Wout Poels, Mike Teunissen en Nederlands kampioen op de weg Dylan van Baarle zijn gestrikt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens de organisatie was de Tourwinnaar voor het laatst in 1997 in Boxmeer te zien. Dat was toen de Duitser Jan Ullrich. "Vorig jaar wilden we Vingegaard al halen", zegt rondebaas Pierre Hermans. "Maar hij belandde na zijn zege in Parijs in een gekkenhuis en kon vanwege tal van verplichtingen niet komen. We zijn als organisatie supertrots dat het nu wel is gelukt. Het is lang geleden dat Boxmeer een dag na het einde van de Tour de gele trui in huis had. Fantastisch dat het na 26 jaar weer is gelukt", neemt hij een voorschot op de Tourzege van de 26-jarige Deen.

Vingegaard leidt in de Tour de France met nog drie etappes te gaan met een voorsprong van ruim 7 minuten op de Sloveen Tadej Pogacar.

Het criterium in Boxmeer heeft ook enkele wielrensters vastgelegd voor de vrouwenkoers. Drievoudig olympisch schaatskampioene Irene Schouten staat aan de start, net als wereldkampioene veldrijden Fem van Empel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!