Liveblog

112-nieuws: jongen raakt gewond bij spelen met vuur • overval in Best

26 juli 2023 om 22:15 • Aangepast 5 augustus 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hebben we je deze woensdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.10

Jongen gewond na spelen met vuur

Een 14-jarige jongen is vanavond in Dongen ernstig gewond geraakt toen hij met drie andere tieners met vuur aan het spelen was. Rond negen uur ging het mis op de Kanaaldijk-Noord. Het slachtoffer werd in een huis in de buurt onder een douche gezet, terwijl meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De jongen is uiteindelijk met de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft van de andere drie tieners een verklaring opgenomen en doet onderzoek.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
19.33

Fietser raakt gewond bij ongeluk

Een fietser is vanavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Dalemdreef in Tilburg. De fietser werd door een auto geraakt toen hij wilde oversteken. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
19.09

Overval in Best

Een huis aan de Wever in Best is vanavond overvallen. Een man bedreigde bewoners met een vuurwapen en sloeg op de vlucht met een buit.

LEES OOK: Man overvalt bewoners met vuurwapen tijdens verkoopafspraak

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.02

Vrouw vermist

In Vught wordt een 37-jarige vrouw vermist.

Wachten op privacy instellingen...
17.13

Auto vliegt in brand na ongeluk

Op de Bovensteweg in Oosterhout zijn vanmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. Dit gebeurde vlak voor een verkeerslichteninstallatie. De voorste auto vloog na de klap in brand. De bestuurder kon op tijd uit de auto komen en is in de ambulance gecontroleerd op verwondingen. De weg is afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.03

Ongeluk op A50

Op de snelweg A50 van Eindhoven naar Oss is een ongeluk gebeurd bij Eindhoven. De linkerrijstrook is dicht.

16.06

Ongeluk op de A16

Op de snelweg A16 van Breda naar Rotterdam is een ongeluk gebeurd bij Dordrecht. Verkeer krijgt daardoor te maken met een uur vertraging. Verkeer op de aansluitende A17 van Roosendaal naar Dordrecht moet rekening houden met ruim anderhalf uur vertraging.

15.48

Mensen op het spoor

Tussen Boxtel en Eindhoven rijden vanmiddag minder treinen, omdat er mensen op het spoor lopen. Dit duurt tot ongeveer kwart over vier.

Wachten op privacy instellingen...
15.39

Eigenaar van gestolen scooter gezocht

De politie is op zoek naar de eigenaar van een gestolen scooter. Deze scooter nam de politie in beslag van twee mensen, die na een korte achtervolging werden aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
15.10

Problemen op het spoor na blikseminslag duren nog uren

De problemen op het spoor tussen Oss en Den Bosch, na een blikseminslag eerder vandaag, duren nog uren. De NS verwachtte eerst dat de problemen rond halfvijf vanmiddag zouden zijn opgelost, maar die prognose is bijgesteld tot half negen vanavond.

14.40

Vrachtwagen botst achterop

Een vrachtwagen is vanmiddag in Budel achterop een bestelbus gebotst. De bus op zijn beurt botste vervolgens op een auto voor hem. De vrachtwagenchauffeur had te laat door dat de wagens voor hem op de Randweg-Oost stilstonden. De kop-staartbotsing gebeurde om kwart voor twee. In de auto zat behalve twee volwassenen ook een kind. Niemand van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis. Wel is iedereen uit voorzorg in de ambulance nagekeken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.35

Vissers lopen tegen de lamp met 9 palingen

Twee sportvissers uit de gemeente Laarbeek zijn niet ver gekomen met negen palingen die ze vermoedelijk net hadden gevangen. Dat meldt de dierenpolitie. De twee hebben een proces verbaal gekregen en de palingen zijn terug in het water gezet. "Paling is met uitsterven bedreigd, hoort elke visser te weten", zo schrijft de dierenpolitie.

Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant.
Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant.
13.15

Brandweer in actie voor kat op het dak

De brandweer kwam vanochtend naar de Ereprijsstraat in Vught na een melding dat daar op het dak van een huis al sinds gisteravond een kat zat. Gewapend met een schepnet en een speciale handschoen probeerde een brandweerman vanuit een bakje op hoogte de kat te vangen. Uiteindelijk koos het beestje eieren voor zijn geld. De actie trok behoorlijk wat bekijks in de straat.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
13.00

Code geel ingetrokken

De code geel-waarschuwing vanwege onweersbuien die het KNMI vanochtend onder meer voor onze provincie uitvaardigde, is beëindigd. De zwaarste buien hebben het land aan het begin van de middag verlaten.

12.36

Auto op A77 in vlammen op

Een auto is in vlammen opgegaan op de afrit van de snelweg A77 bij Boxmeer. De weg werd vanwege de autobrand afgesloten voor verkeer. De brandweer werd opgeroepen om de auto te blussen. Politie en marechaussee regelden het verkeer. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een technische storing wordt hierbij niet uitgesloten. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Waardoor de auto vlam vatte, wordt onderzocht (foto: SK-Media).
Waardoor de auto vlam vatte, wordt onderzocht (foto: SK-Media).
De auto vatte vlam op de A77 bij Boxmeer (foto: SK-Media).
De auto vatte vlam op de A77 bij Boxmeer (foto: SK-Media).
11.58

Treinen tussen Eindhoven en Utrecht rijden weer

De problemen op het spoor tussen Eindhoven en Utrecht zijn opgelost. Eerder reden er geen treinen tussen Houten en Geldermalsen. Dit nadat bij Geldermalsen de bliksem was ingeslagen.

Wachten op privacy instellingen...
10.38

Burgemeester sluit drugspand

De burgemeester van Cranendonck heeft een bedrijfspand deels gesloten na de vondst van hennep in een vriezer. De politie deed de vondst in het pand aan de Instraat op 21 april. Het pand gaat nu voor een jaar dicht.

Op dezelfde plek werd twee jaar geleden een hennepkwekerij ontdekt. Ook toen besloot de burgemeester het pand te sluiten. Het ging toen om een sluiting van een half jaar.

Wachten op privacy instellingen...
10.20

Getuigen gezocht van mishandeling op kermis

Op de kermis in Schijndel is op vrijdagavond 8 juli rond kwart voor tien een man van 55 mishandeld. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen door een andere bezoeker. De politie zoekt getuigen van de mishandeling in de hoop de dader te vinden.

Wachten op privacy instellingen...
09.55

Vrachtwagen verliest duizenden kilo's varkensvlees

De Keulsebaan in Boxtel is bezaaid met duizenden kilo's varkensvlees. Dit nadat een vrachtwagen door onbekende oorzaak een complete lading varkensvlees verloor op de rotonde voor het kantoor van de Rabobank. De rotonde is afgesloten vanwege al het vlees dat op de weg is beland. Het gaat nog wel even duren voor al het vlees is opgeruimd.

Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
09.40

Geen treinen tussen Oss en Den Bosch na blikseminslag

Er rijden vanochtend na een blikseminslag geen treinen tussen Oss en Den Bosch. De NS verwacht dat de problemen tot vanmiddag half drie gaan duren.

Ook op het traject Utrecht - Den Bosch hebben treinreizigers last van problemen na een blikseminslag. Tussen Houten en Geldermalsen rijden er hierdoor geen treinen. Dit duurt naar verwachting tot half een vanmiddag.

Wachten op privacy instellingen...

09.38

Code geel tot een uur vanmiddag

Het KNMI waarschuwt vanochtend in onze provincie met code geel voor zware onweersbuien met kans op hagel en windstoten tot zestig kilometer per uur. De waarschuwing gold in eerste instantie tot negen uur, maar dit tijdstip is inmiddels bijgesteld tot een uur vanmiddag.

09.20

Motorrijdster (49) zwaargewond bij aanrijding, chauffeur aangehouden

De motorrijder die gisteren in Heijningen zwaargewond raakte na een aanrijding met een vrachtwagen is een vrouw van 49 uit Willemstad. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur van wie de woonplaats niet bekend is, is aangehouden. Hij verleende de motorrijder volgens de politie vermoedelijk geen voorrang. Het ongeluk gebeurde rond vijf uur op de Maltaweg. Het slachtoffer werd na het ongeluk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.40

Man van 51 uit Tilburg komt om bij ongeluk op N65

De automobilist die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk op de N65 in Berkel-Enschot is een man van 51 uit Tilburg. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Specialisten van de politie doen nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk waarbij verder geen weggebruikers betrokken waren. De auto kwam door nog onbekende oorzaak tegen een boom terecht. Door rondvliegende brokstukken raakten andere auto's beschadigd.

08.00

Waarschuwing voor onweersbuien

Het KNMI waarschuwt vanochtend onder meer in onze provincie voor onweersbuien. Plaatselijk kunnen deze samen gaan met windstoten met een kracht tot tachtig kilometer per uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. Reden voor het KNMI om onder meer in onze provincie code geel af te geven. de waarschwing geldt in elk geval tot negen uur.

04.34

Containerbrand bedrijventerrein Veghel

De brandweer is vannacht groots uitgerukt voor een containerbrand bij een bedrijf aan De Amert in Veghel. Iets na half vier bleek dat er brand was uitgebroken in een grote, afgesloten, transportcontainer in een laaddock.

Toen er zuurstof bij kwam, vatte de inhoud van de container, onder meer polyester, vlam. Met onder meer een waterkanon werd het vuur van bovenaf gedoofd. Er was veel rook te zien.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
De brandweer had de containerbrand in Veghel snel onder controle (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer had de containerbrand in Veghel snel onder controle (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
02.36

Ruzie in Oosterhout

De politie kwam afgelopen nacht rond twee uur naar de Middenlaan in Oosterhout na een melding van een overval, maar daar aangekomen bleek het te gaan om een ruzie. Details zijn niet bekendgemaakt.

De politie doet onderzoek in de Middenlaan in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De politie doet onderzoek in de Middenlaan in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
02.30

Hooibalen Waalwijk in brand

Rond middernacht vatten hooibalen langs de Meidoornweg in Waalwijk vlam. De rook trok over de Midden-Brabantweg. De brandweer is een tijdje bezig geweest om het vuur te doven.

De brandweer bluste de hooibalen in Waalwijk (foto: Bart Meesters).
De brandweer bluste de hooibalen in Waalwijk (foto: Bart Meesters).
23.36

Scooterbrand in Oss

In Oss is gisteravond rond kwart over tien een scooter uitgebrand. De scooter stond naast het Cruijff Court in het park Waterlaat, op de hoek van de Vijversingel en de Berghemseweg. Toen de brandweer net klaar was met blussen, kwam een tweede melding binnen van een buitenbrand. Die woedde aan de Johannes Poststraat, vlakbij. Maar die was al gedoofd toen de brandweer aankwam.

Van de scooter in Oss bleef niet meer dan een geraamte over (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Van de scooter in Oss bleef niet meer dan een geraamte over (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
21.01

Kop-staartaanrijding Kaatsheuvel

Bij een kop-staartaanrijding in de Europalaan in Kaatsheuvel zijn maandag drie voertuigen op elkaar gebotst. Een van de betrokken bestuurders, een man uit Sprang-Capelle, werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedonderzoek, vanwege het rijden onder invloed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!