Piemelknuffels in trek op de kermis: 'Hij gaat mee naar de slaapkamer'

27 juli 2023 om 18:03 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:04
nl
Opgewekte kermisgangers hopen dit jaar maar op één ding: dat ze met de geliefde piemelknuffel op zak naar huis kunnen. Op verschillende plekken in Tilburg wordt bij graaikramen gretig gegrepen naar de roze metgezel. "Hij gaat mee naar de slaapkamer."
Profielfoto van Manon Snoeren
Geschreven door

Terwijl ze rechtop tussen een witte laag schuimpjes in grijpmachines omhoog staan, lachen ze door het glas naar voorbijgangers.

Noah Rodenburg heeft een oogje laten vallen op een groot exemplaar. Zijn klauw gaat naar beneden. Na wat pogingen en luid gegiechel van zijn vriendinnen trekt hij uiteindelijk een welverdiende prijs uit de machine. "Tja, piemels. Dat is toch gewoon leuk?", zegt Noah. Hij is er nog niet helemaal uit waar zijn knuffel terecht zal komen. "Dat is 18-plus."

"Hij is gewoon te groot."

Er zijn ook jonge bezoekers die graag proberen er een te bemachtigen. Een jongen van een jaar of tien staat achter de knoppen. Hij probeert het meerdere keren, maar de kracht van de grijphaak stelt hem teleur. "Hij is gewoon te groot." Een andere grijper denkt een tactiek te hebben: "Je moet hem op de voorkant pakken." Dat blijkt niet zo’n succes: de knuffel blijft stellig buiten de opvangbak steken. "Oeh, hij zat er bijna in", klinkt het teleurgesteld.

De piemels van kermisexploitant Klaas Keizer zijn binnen een mum van tijd uit zijn machines gevist. "Het is heel populair. We blijven ze maar aanvullen."

"Het ligt toch allemaal wat gevoeliger tegenwoordig."

Toch had Keizer eerst ook zijn twijfels bij de opmerkelijke knuffels. "Het ligt toch allemaal wat gevoeliger tegenwoordig. Er zijn hier ook jonge kinderen en er zijn plaatsen waar je dit beter niet kan doen. In Staphorst bijvoorbeeld."

In Tilburg durft hij het wel aan. Hier probeert een vader er eentje voor zijn dochter te winnen. "Anders kan ze vannacht niet goed slapen", grapt hij. Voor haar pakt de goedbedoelde daad wat lullig uit: ze gaat met lege handen naar huis.

Voor de minder ervaren grijpers is er online nog een oplossing. Via Facebookgroepen kunnen zij alsnog aan hun trekken komen. Daar wordt de knuffel tegen een zacht prijsje verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!