Wordt Corry Konings’ duet met rapper Donnie net zo’n hit als deze liedjes?

28 juli 2023 om 14:25 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:05
nl
Corry Konings heeft weer een potentiële zomerhit te pakken. De koningin van het levenslied dook met niemand minder dan rapper Donnie en de Oosterhoutse Extince de studio in. Ze gebruikten de bekende melodie van Kleine Jongen en bedachten een pakkende tekst. Vrijdag kwam hun nieuwe single ‘Vakantie’ uit.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het idee voor het zomernummer ontstond vorige maand op het Muziekfeest in Uden, waar Corry en Donnie optraden. “We kwamen elkaar tegen en ik zei tegen Donnie dat ik het geweldig zou vinden als hij ook een keer een liedje met mij zou opnemen”, vertelt Corry vrijdag in het radioprogramma Brabants Bont.

“Toen kwam hij met dit nummer en het past helemaal bij mij.” De zangeres uit Berkel-Enschot vond het geweldig om met de twee rappers samen te werken. “Ook nog eens met Extince, een Brabander erbij, harstikke gezellig! Het houdt je jong”, zegt ze.

Bekijk hier de nieuwe single. De tekst loopt door.

Wachten op privacy instellingen...

Het is afwachten of we dit nummer aan het eind van de zomer massaal meebrullen. Met deze duetten had Corry in het verleden in elk geval wel succes:

Hoeren neuken nooit meer werken
Dit lied staat vast nog in je geheugen gegrift. In 2011 choqueerde Corry Konings menig Nederlander door de titelsong in te zingen van de film New Kids Nitro. De zangeres is fan van de aso’s uit Maaskantje en bedacht zich geen moment toen ze gevraagd werd. Ze kreeg kritiek, maar ook behoorlijk wat lof. Maar bovenal: het nummer sloeg in als een bom! Op YouTube is de clip meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Wachten op privacy instellingen...

Een vriend voor het leven – met John de Bever
Corry en John de Bever waren ooit beste vrienden, maar na een ruzie over een liedje spraken ze elkaar 15 jaar niet. Ze besloten vorig jaar de strijdbijl te begraven en de hernieuwde vriendschap te vieren met een nieuw duet. En dat nummer sloeg aan. Op YouTube hebben meer dan 800.000 mensen het nummer beluisterd.

Wachten op privacy instellingen...

Voor iedereen de allermooiste dagen – met Roy Donders
Ook een kerstduet heeft onze Corry op haar naam staan. Na haar deelname aan Expeditie Robinson dook ze met Roy Donders de studio in. De stylist van het zuiden had dat op zijn verlanglijstje staan en Corry zei meteen ‘ja’. De videoclip voor het nummer namen ze op in de Efteling.

Wachten op privacy instellingen...

Huilen is voor jou te laat
Natuurlijk kan het nummer ‘Huilen is voor jou te laat’ uit 1970 niet ontbreken in dit lijstje vol klassieker. Corry vormde een groep met de band De Rekels en kaapte daarmee de titel koningin van het levenslied. Het nummer werd geschreven door Pierre Kartner en was veertig jaar lang een van meest succesvolle Top 40-hits.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.