Klant bedreigt Aldi-medewerker met mes: 'Ging om 15 cent korting'

30 juli om 17:06 • Aangepast 9 augustus om 02:05
nl
Een medewerker van de Aldi aan de Hoofdstraat in Rijen is zondagochtend bedreigd door een klant. De klant liep met een mes op hem af en probeerde de medewerker later op de parkeerplaats met zijn auto aan te rijden. De reden? Een verkeerd prijskaartje op het stokbrood, waardoor het 15 cent duurder leek.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Zoiets verwacht je niet op zondagmorgen", verzucht de Aldi-medewerker. Hij was 's ochtends in de winkel bezig geweest met het vervangen van de prijskaartjes van producten die vanaf maandag niet meer in de aanbieding zijn. "In het schap lijkt het dan alsof ze niet meer in de aanbieding zijn. Voor de klanten is dat niet erg, hun boodschappen blijken aan de kassa dan soms goedkoper te zijn", legt de medewerker uit.

Maar een van de klanten was het daar niet mee eens. Toen de Aldi-medewerker buiten het magazijn uitliep, kwam de klant boos op hem afgelopen. "Hij had net boodschappen gedaan en zei dat we een stel bedriegers waren. Hij zei ook dat wij en alle supermarkten kapot moesten worden gemaakt en dat hij ons om wilde leggen", vertelt de medewerker.

"Ik ben op tijd opzij gesprongen."

"Toen ik vroeg waarom hij dat zei, bleek het om stokbrood te gaan." De klant was boos omdat het prijskaartje op zijn stokbrood niet duidelijk genoeg was. Aan de kassa bleek het goedkoper te zijn dan er op het prijskaartje stond. "Het ging om 15 cent korting, die hij aan de kassa gewoon heeft gekregen", zegt de Aldi-medewerker.

Maar het had geen zin om dat aan de klant uit te leggen. "Hij liep weg, maar draaide zich vervolgens om. Met een mes kwam hij weer naar me toegelopen. Het was een aardappelschilmesje." Toen twee andere klanten te hulp schoten, liep de verdachte snel weg. Maar hij liet het er niet bij zitten. "Hij stapte in zijn auto en probeerde me aan te rijden. Ik ben op tijd opzij gesprongen."

De schrik zat er wel in, vertelt de medewerker. Hij belde de politie en deed aangifte van bedreiging. Omdat de verdachte in een opvallende auto reed, wisten dorpsgenoten aan te wijzen om wie het ging en waar hij woonde. De klant werd een paar uur later opgepakt. Volgens de politie zit hij nog vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!