Dronken man (38) met kinderen in zijn auto van de snelweg A58 gehaald

31 juli om 11:43 • Aangepast 11 augustus om 02:02
nl
Een automobilist van 38 is zondag dronken van de A58 bij Tilburg gehaald en aangehouden. Bij de man in de auto zaten ook zijn twee kinderen, een jongen en een meisje in de basisschoolleeftijd. Zij zijn door hun moeder op het politiebureau opgehaald.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie kreeg zondag diverse meldingen van andere weggebruikers dat er een auto gevaarlijk over de A58 reed. De auto slingerde van links naar rechts en reed bijna tegen de vangrail. Een van de melders hield de politie continu op de hoogte van waar de auto zich bevond. Zo kon de dronken bestuurder snel worden aangehouden.

De bestuurder, een man uit Roermond in Limburg, bleek op het bureau uiteindelijk 3,5 keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. Hij blies 760 ugl. Dat betekent dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

'Had niet moeten gaan rijden'
Toen agenten de auto spotten, zagen ze dat andere auto's steeds moesten uitwijken. Ze gaven de bestuurder een volgteken waarna hij abrupt op de vluchtstrook stopte. De bestuurder reageerde volgens de politie op dat moment vertraagd en sloom. "Hij was onvast ter been en rook naar alcohol", zo meldt ze ook.

Op het bureau gaf de man toe dat hij eerder had moeten stoppen met drinken en niet had moeten gaan rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!