Video

Grote rookwolken na brand in motorzaak Veldhoven, eigenaar was op vakantie

2 augustus 2023 om 10:20 • Aangepast 12 augustus 2023 om 02:01
nl
Er heeft woensdagochtend een grote brand gewoed in een motorzaak aan de Habraken in Veldhoven. Daarbij kwamen grote rookwolken vrij. Omdat de winkel in een gebouw met meerdere bedrijven zit, dreigde het vuur over te slaan naar andere delen. Er was tijdens de brand niemand in het gebouw.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De brand ontstond rond kwart voor tien. Het is nog onduidelijk waardoor dat gebeurde. De brandweer was met drie bluswagens bij de brand om het vuur onder controle te krijgen. Even na half elf was het vuur uit. Een bevelvoerder van de brandweer laat weten dat het gebouw nu vooral gelucht wordt. Er is geen schade aan de omliggende gebouwen.

Rook uit de muren
Het bedrijf Blauweplaat Motoren verkoopt, onderhoudt en repareert Honda-motoren uit de jaren 70 en 80. Het bedrijf zou tot 28 augustus gesloten zijn door vakantie. Marinus, eigenaar van de naastgelegen zaak, ontdekte het vuur. "Ik zag rook tussen de muur uitkomen. Ik heb de sleutel, dus ik deed de deur van de motorzaak open. Daar liep ik tegen een muur van rook aan. Het is een hoop ellende."

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!