Run op last minutes door natte zomer: ‘Vlieg na vier dagen weer terug’

4 augustus 2023 om 18:35 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:03
nl
Wie na al die hete zomers dit jaar besloot op de camping in Nederland te blijven, is bedrogen uitgekomen. En dus boeken veel mensen nog last minute een vliegticket naar de zon. “We zijn helemaal klaar met de regen”, vertelt Karin Wallenburg op Eindhoven Airport.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Karin en haar man zijn niet de enigen die snakken naar de zon. Bij reisbureau Pelikaan in Breda staat de telefoon roodgloeiend. “Deze periode is het normaal wat rustiger omdat iedereen al op vakantie is, maar nu neemt het aantal telefoontjes flink toe”, zegt Pieter van Haperen.

"Tegenwoordig ben je last minute niet meer goedkoper uit."

Vooral Griekenland, Spanje, Cyprus en de Antillen zijn populair. Daar is op dit moment ook nog best wel wat te vinden, vertelt hij. “Ook Kroatië is ontzettend druk. Dat is prijstechnisch altijd wel leuk, maar daar kunnen we niemand meer naartoe krijgen. Dat zit echt vol." In Portugal en Turkije is nog wel genoeg plek.

Wie trouwens denkt voor een spotprijsje een last minute te kunnen boeken, heeft het mis. “Tegenwoordig ben je goedkoper uit als je ruim van tevoren boekt. Last minute is in sommige gevallen zelfs wat duurder”, zegt Van Haperen. “Bijvoorbeeld als er een extra toestel wordt ingezet om die extra vakantievierders op de plek van bestemming te krijgen.”

“Ik ben maandag teruggekomen en vandaag vlieg ik weer terug."

Maar dat lijken de meeste mensen er wel voor over te hebben. “Wij hebben afgelopen woensdag geboekt”, vertellen René en Karin Wallenburg op Eindhoven Airport. Ze gaan naar Noord-Macedonië. “We hebben eerst een paar dagen rondgereden in eigen land. Maar door het slechte weer zijn we toch verder gaan kijken.”

Sil Minnema (21) en zijn vader besloten zich op het laatste moment toch nog aan te sluiten bij moeder en zus, die naar Ibiza gaan. “Zo pakken we toch nog wat zon mee”, zegt Sil. “We moesten nog wel last minute switchen van accommodatie, maar dat is nog net gelukt voor een redelijk prijsje.”

Joyce Rokven uit Oisterwijk had zelfs zo veel heimwee naar het mooie weer op het Spaanse eiland, dat ze na thuiskomst meteen weer boekte. “Ik ben maandag teruggekomen en vandaag vlieg ik weer terug”, lacht ze. “Mensen die ik daar heb leren kennen hebben een tent en een camper, dus ik schuif gewoon aan,” zegt ze enthousiast. “Ik moest wel even het een en ander in mijn agenda verzetten, maar het is gelukt.”

Joyce Rokven plakte er na thuiskomst gewoon wat extra dagen Ibiza aan vast (foto: Omroep Brabant).
Joyce Rokven plakte er na thuiskomst gewoon wat extra dagen Ibiza aan vast (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!