Mannen neergeschoten op kinderfeestje, schutter na 8 jaar opgepakt

10 augustus 2023 om 13:11 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:03
nl
De 42-jarige Christo H. uit Bergen op Zoom is woensdagavond in Marokko aangehouden. Hij werd sinds 2015 gezocht na een schietpartij op een kinderfeestje. Daarbij raakten twee mannen gewond. Hij werd in december 2018 tot twaalf jaar celstraf veroordeeld.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Christo H. schoot de twee mannen op 27 juni 2015 van dichtbij neer na een ruzie tussen kinderen in een speeltuin in Bergen op Zoom. Een van de mannen werd geraakt in de buik en de rug, de ander in zijn been. Wonder boven wonder overleefden beide slachtoffers de schietpartij. Vanaf die dag was H. spoorloos. Hij belandde op de Nationale Opsporingslijst.

10.000 euro voor gouden tip
Het Openbaar Ministerie had een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidde tot zijn aanhouding. Het tipgeld hoeft niet te worden uitgekeerd, want de man is gevonden door politiespeurwerk.

Het vermoeden was dat hij deels in Marokko verbleef en daarom werd intensief samengewerkt met de Marokkaanse politie, zo meldt het OM donderdag. Nederland zal Marokko vragen om zijn uitlevering.

LEES OOK:

Christo schoot na speeltuinruzie twee mannen 'gangsterstyle' neer

Schietpartij verjaardagsfeest: 12 jaar cel voor voortvluchtige verdachte

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!