Video

Brigit is een meermin: 'Soms kijken mensen me raar aan in het zwembad'

13 augustus 2023 om 14:56 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:01
nl
Brigit Wilbers (27) uit Heeze is een meermin. Met staart en al, zwemmend en spartelend. “Ik vind het gewoon leuk om te doen. Het is echt magisch.”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Op haar Instagrampagina deelt Brigit allerlei kiekjes van zichzelf als 'riviermeermin'. Ze ziet het als een hobby. “Ik wil geen meermin zijn in het dagelijkse leven of zo. Het is niet alsof ik van gedaante wil veranderen."

Die hobby heet mermaiding. Voor Brigit heeft het meerminleven altijd al iets magisch gehad, legt ze uit. Ze vindt het vooral heerlijk om erop uit te gaan in de natuur als meermin, of zelfs in een zwembad te gaan zwemmen met haar staart aan.

"Je kan er hooguit een beetje mee vooruitschuiven op je kont.”

“Ik zie dat als een fijne workout in het water, maar anderen kijken je dan natuurlijk raar aan.” Maar ook op het droge voelt ze zich als een vis in het water. Met Koningsdag in Eindhoven lag Brigit met haar staart naast het riviertje de Dommel.

“Ik moet dan eerst rustig langs de kant gaan zitten, want alleen als ik zit kan ik mijn staart aan doen. Ik kan ook niet met die staart lopen. Ik kan er hooguit een beetje mee vooruitschuiven op mijn kont”, lacht Brigit, die zichzelf Meermin van de Dommel noemt.

Die liefde voor het meerminnen deelt ze met een boel andere mermaids, online en in het echt. Voor sommige mensen is mermaiding zelfs meer dan een hobby, want je kunt er ook je werk van maken.

“Dat zie je uiteraard vooral in Amerika. Wel zijn er in Nederland meerminnen die daar een bijbaantje van maken. Je ziet meerminnen wel eens bij kinderfeestjes, maar ik ken ook meerminnen die bij een bedrijfsfeestje bij een cocktailbar staan en daar drankjes uitdelen.”

"Heel veel mermaids zijn bezig met natuurbehoud."

Zelf wil ze zich als meermin vooral focussen op het welzijn van dieren. “Heel veel mermaids zijn bezig met natuurbehoud, zoals het schoonhouden van oceanen. Ik heb een opleiding dierenverzorging gedaan, dus focus ik me vooral op het welzijn van dieren.”

Zou het haar leuk lijken ooit geld te verdienen met haar meerminnenstaart? “Zeker, het leukste zou zijn om als een meermin in een dierentuin te werken, en mensen daar te entertainen terwijl ik ze leer over de dieren”, besluit Brigit.

Foto: Manon Snoeren.
Foto: Manon Snoeren.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.
Foto: Meermin Brigit/Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!