Video

Ontdekking drugslab leidt naar tweede vondst in dorp verderop

16 augustus 2023 om 18:00 • Aangepast 25 augustus 2023 om 02:00
nl
Aan de Helsedijk in Willemstad is woensdagmiddag een drugslab gevonden. In het lab werden drie verdachten op heterdaad betrapt. De politie denkt dat de vondst samenhangt met het drugslab dat eerder op de dag werd ontdekt in Heijningen.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

"We gaan ervan uit dat beide zaken verband met elkaar houden", schrijft de politie op X, voorheen Twitter. "Na verdachte bewegingen zijn we direct het pand binnengegaan. Daar hebben we drie verdachten op heterdaad betrapt."

De komende uren gaat het onderzoek verder. "Specialisten zullen tot diep in de nacht bezig zijn."

Ketels voor amfetamine
Aan de Postbaan in Heijningen ontmantelde de politie woensdagochtend al een grote drugslab. Op die plek werden al twee mensen opgepakt: de 32-jarige bewoner van het huis bij het lab en een 58-jarige Tilburger.

In een schuur werden onder meer grote ketels gevonden, die gebruikt worden bij de productie van amfetamine. Inmiddels is duidelijk dat er in het verleden ook daadwerkelijk drugs zijn gemaakt.

Evenaring 2022
Het lab in Heijningen was het dertiende drugslab dat dit jaar werd opgerold in de politieregio Zeeland en West-Brabant. In heel 2022 werden er in die regio veertien labs ontdekt. Met de nieuwe vondst in Willemstad is datzelfde aantal nu dus al bereikt.

Bekijk hieronder hoe het drugslab in Heijningen werd ontmanteld:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!