Opvolgers van Max Verstappen in de rij bij McLaren: 'Heel ander stuurtje'

18 augustus 2023 om 20:09 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
Als een echte formule 1-coureur met 200 kilometer per uur door de bocht scheuren. Het kan dit weekend in Eindhoven. Niet in het echt, maar in een simulator. Het Britse team McLaren is op zoek naar topcoureurs en dat trekt heel wat snelheidsmonsters. “Dit is wel wat anders dan het stuurtje dat ik thuis heb”, zegt Indra, die voor de zoveelste keer in de simulator stapt.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Op het 18 Septemberplein staat een grote truck met daarvoor een sportwagen, waar veel mensen op afkomen. De meeste die een kijkje komen nemen zijn fan van Max Verstappen en niet van Lando Norris, de nummer 1 coureur van McLaren. Maar dat mag de pret niet drukken. “McLaren is verre van een concurrent, dus dit is ook een keer leuk om te zien”, zegt Göran.

Naast hem zit Indra achter het stuur. Hij is wel fan van de Britse coureur en was meteen enthousiast toen hij hoorde dat het team naar Eindhoven zou komen. “Vandaag ben ik eerder gestopt met werken, zodat ik hieraan mee kon doen.” Indra heeft thuis ook een simulator en staat inmiddels bovenaan in de ranking. “Je kan kaartjes winnen voor Zandvoort, dus ik blijf doorgaan om mijn score te verbeteren.”

"Het is belangrijker dat influencers snus niet promoten."

Toevallig ligt het Formule 1-team van McLaren sinds vrijdag ook onder vuur. Gezondheidsorganisaties zijn boos dat het team tijdens de Grand Prix in Zandvoort reclame maakt voor Velo. Dat is een merk van snus, nicotinezakjes die in Nederland verboden zijn.

De fans in Eindhoven maken zich er niet zo druk om. “Aan de ene kant begrijpelijk dat ze erover klagen, maar de Formule-1 moet het wel van de sponsoren hebben”, zegt Youbi. Indra vindt het allemaal een beetje overtrokken. “Ik denk niet dat jongeren door reclame op een auto aangespoord worden snus te gaan gebruiken. Het is denk ik belangrijker dat influencers het niet promoten op social media.” Een woordvoerder van team McLaren wilde er niets over kwijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!