Video

Nando (27) heeft rol in Dagboek van een Herdershond: 'Nooit verwacht'

19 augustus 2023 om 16:13 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:03
nl
Nando Liebregts (27) uit Boxtel kan een nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toevoegen. Hij heeft de rol bemachtigd in het muzikale tv-programma Dagboek van een Herdershond. Nando heeft het Syndroom van Down, maar dat heeft hem er nooit van weerhouden zijn acteerdroom na te jagen: "Ik hoop dat ik ooit in The Passion mag spelen."
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

De rol die Nando heeft gekregen in Dagboek van een Herdershond, is die van Bertus. Een man die vermoord wordt om iets wat hij heeft gezien. De musical is gebaseerd op de populaire, gelijknamige tv-serie die tussen 1978 en 1980 op de buis was. Het verhaal draait om kapelaan Erik Odekerke die toetreedt tot een gelovige gemeenschap in een klein dorp in Limburg. Ondanks zijn goede bedoelingen, jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

"Toen die theatertour in première ging, was daar Albert Verlinde", vertelt Nando enthousiast. "Hij vroeg me of ik mee wilde doen met Dagboek van een Herdershond." Daar hoefde Nando niet lang over na te denken: "Ik had dit niet aan zien komen, maar ik vind dit wel heel erg leuk!"

"Mensen willen met hem op de foto, dat blijft bijzonder als ouder."

Het musicalspektakel is dus niet van tevoren opgenomen, maar de verschillende nummers en scènes uit de musical worden live gebracht door een musicalcast. En daar mag Nando dus deel van uitmaken.

Dat het straks live moet gebeuren, zorgt nog niet echt voor extra spanningen voor de inmiddels ervaren acteur: "Het is een normale zaak. Ook al is het live, ik ga gewoon laten zien wat ik kan en niet nadenken over wat ik niet kan", zegt Nando opgetogen.

Voor zijn ouders blijft het bijzonder dat hun zoon steeds bekender wordt. "In Boxtel is het nu kermis en hij wordt dan ook echt aangesproken. Mensen willen met hem op de foto en op de kermis krijgt hij gratis ritjes in attracties aangeboden", vertelt zijn vader trots. "Het leeft enorm in Boxtel."

"Ik vind dat mensen met Down mee moeten doen in de maatschappij."

De jonge acteur heeft al sinds het begin van zijn tv-carrière een belangrijke missie: "Ik wil aan iedereen laten zien dat mensen met het Syndroom van Down mee kunnen doen aan de maatschappij", vertelt hij trots. Het is niet de eerste keer dat Nando op de buis verschijnt. Eerder speelde hij al in de speelfilm van De Kameleon en in Goede Tijden, Slechte Tijden. Toen hij afgelopen jaar meedeed aan een theatertour, werd het zaadje voor zijn nieuwste avontuur geplant.

Als het aan Nando ligt, blijft het niet bij het optreden in Dagboek van een Herdershond. "Ik zou ontzettend graag in The Passion willen spelen." Met Dagboek van een Herdershond, wat net als The Passion live wordt uitgezonden, hoopt hij bij de makers in het vizier te komen. "Regisseur David Grifhorst werkt ook bij The Passion. Op die manier ben ik aan mijn netwerk aan het werken", vertelt hij hoopvol.

De uitzending is op zondag 3 september om 20.25 uur te zien op NPO1.

In 2021 maakte Nando zijn filmdebuut in De Kameleon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!