PSV huurt Dest van FC Barcelona: 'Kan niet wachten op mijn debuut'

20 augustus 2023 om 11:07 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:03
nl
PSV is erin geslaagd om met FC Barcelona overeenstemming te bereiken over het huren van Sergiño Dest. De club bracht de komst van de 22-jarige Amerikaanse international maandagochtend naar buiten. Zondag werd de komst van de back naar Eindhoven door verschillende media al gemeld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De oud-speler van Ajax komt voor een seizoen op huurbasis naar PSV. Ook heeft de Eindhovense club een koopoptie bedongen.

De Amerikaans-Nederlandse voetballer tekende in 2020 een vijfjarig contract bij FC Barcelona. In totaal kwam hij 72 keer in actie voor de Catalanen, waarmee hij in 2021 de Spaanse beker veroverde. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan AC Milan.

"Speelstijl van Bosz past enorm bij me."

Bij PSV komt Dest met Malik Tillman en Ricardo Pepi twee teamgenoten van de Amerikaanse ploeg tegen. In een eerste reactie op de website van PSV geeft de voetballer aan te denken dat de speelstijl van PSV-trainer Peter Bosz 'enorm bij hem past'.

"Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut”, zegt hij ook. Voor Ajax kwam hij eerder in 23 wedstrijden in de Eredivisie in actie.

Directeur Voetbalzaken van de Eindhovenaren, Earnest Stewart, verwacht dat zijn landgenoot snel op het veld zal staan. “Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit”, geeft hij aan. PSV speelt dinsdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Dest zou dan al kunnen meespelen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!