Liveblog

112-nieuws: verdachte situatie in Breda • auto op kop bij ongeluk

22 augustus 2023 om 16:17 • Aangepast 1 september 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.33

Twee kinderen vermist in Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode worden twee kinderen vermist, blijkt uit meldingen van Burgernet. Het gaat om een 11-jarige jongen en een 16-jarige jongen. Beiden verdwenen samen in de buurt van de Ollandseweg, vanaf een groepsopvang.

Wachten op privacy instellingen...
17.40

500 boetes bij verkeerscontrole Best

Bij een controle in Best zijn veel automobilisten op de bon geslingerd. Ruim één op de drie bestuurders reed te hard.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Politie rukt uit na melding ‘verdachte situatie’

De politie is vanmiddag met meerdere wagens uitgerukt naar het Dr. Struyckenplein in Breda. Dat gebeurde na een melding van een ‘verdachte situatie’. Agenten droegen daarbij kogelwerende vesten. Wat die ‘verdachte situatie’ was wilde een politiewoordvoerster niet zeggen. Voor zover bekend is er niemand aangehouden en had de politie de situatie snel onder controle.

Aan het plein zijn filialen van de supermarkten Lidl en Jumbo gevestigd. Ook de Primera, het Kruidvat en de Zeeman hebben er een winkel.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
16.10

Auto op kop bij ongeluk bij Zevenbergen

Bij een ongeluk op de N285 bij Zevenbergen zijn twee mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Galgenweg in de richting van Zevenbergen. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto op de verkeerde weg helft en reed daarna een verkeersbord plat. De bestuurder reed daarna verder tegen een boom, die hierdoor brak. Daarna kwam de auto op de kop tot stilstand.

Een man en een vrouw raakten gewond. Ze zijn geholpen door de brandweer en door het personeel van twee ziekenwagens en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege het ongeluk was de weg in beide richtingen voor enige tijd afgesloten. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
15.37

Vlammen slaan uit het dak bij grote woningbrand in Breda

Er is vanmiddag brand uitgebroken in een huis in de Mastbosstraat in Breda. De vlammen slaan hoog uit het dak en de zwarte rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien. De schade aan de woning is groot. Twee naastgelegen huizen zijn ontruimd.

Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers
15.02

Inbrekers betrapt in tuin

Twee mannen met zwarte kleding en capuchons zijn vannacht betrapt, toen ze in een huis aan de Soeterbeekseweg in Nederwetten inbraken. Nadat ze werden ontdekt, gingen ze ervandoor. Daarbij lieten ze wel drie zonnebrillen en een rode jas achter. Die zijn mogelijk eerder al gestolen.

14.59

Grote stroomstoring in Breda

Ruim 21.000 adressen in Breda, Prinsenbeek en Rijsbergen zaten vanmiddag kort zonder stroom. Tussen 14.24 en 14.28 hadden bewoners daar last van een storing. Een woordvoerder van Enexis laat weten dat de netbeheerder snel kon schakelen, waardoor iedereen snel weer stroom had.

Ook Omroep Brabant radio zat een paar minuten zonder stroom. Daardoor hoorden luisteraars korte tijd de noodband.

14.00

Dode gevonden in huis in Den Hout

Er is vanmiddag een dode gevonden in een huis aan de Achterstraat in Den Hout. De politie doet op dit moment onderzoek in het huis.

13.52

Agenten vinden dode in huis, huisarts stelt natuurlijk overlijden vast

Agenten hebben vandaag in een huis in Baarle-Nassau een dode gevonden. De agenten waren opgeroepen voor een reanimatie. Toen zij op het bewuste adres aankwamen, was de deur op slot. Agenten hebben daarop de deur geforceerd. Het slachtoffer, een vrouw, bleek al langer te zijn overleden. Er is geen sprake van een misdrijf en een arts heeft een natuurlijk overlijden vastgesteld. De politie doet geen verder onderzoek.

13.50

Dronken vrouw steppend op de weg

De politie kwam tijdens een surveillancerondje op de Blaakweg in Tilburg een dronken vrouw tegen. Die reed met een step over de weg. Uiteindelijk hebben de agenten haar naar een veilige plek geholpen. "Dat verliep niet zonder vallen of stoten", schrijft de politie Leijdal op Instagram.

13.34

Ravage na botsing

Twee auto's zijn op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg op elkaar gebotst. Een daarvan kwam door de klap pas zo'n 200 meter verderop tot stilstand. Een bestuurster en haar zoontje zijn in de ambulance behandeld. Na het ongeluk was de weg een tijd afgesloten.

12.13

Speler Willem II met ambulance naar ziekenhuis

Een speler van Willem II is vanmorgen met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Even daarvoor kreeg hij last van een allergische reactie, vertelt een woordvoerder. Om welke speler het precies gaat, kan die om privacyredenen niet zeggen. Wel vertelt de woordvoerder dat er geen grote zorgen meer zijn.

09.49

File op A16

Op de snelweg A16 van Breda naar Rotterdam is bij de Moerdijkbrug één rijstrook dicht. Daardoor moet je rekening houden met zeker een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
09.10

Man bekneld in machine

In Tilburg is een man bekneld geraakt in een hoogwerker. Nadat hij door de brandweer werd bevrijd, is hij door ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt nog bekeken of de arbeidsinspectie moet worden ingeschakeld.

Foto: X (voorheen Twitter) politie Leijdal
Foto: X (voorheen Twitter) politie Leijdal
09.04

Naaktzwemmer gespot

De politie is vanochtend in de buurt van Chaam uitgerukt voor een naaktzwemmer. Op het moment dat de agenten aankwamen, zou de zwemmer al zonder kleren op de fiets zijn gesprongen.

Foto: X (voorheen Twitter) politie Leijdal
Foto: X (voorheen Twitter) politie Leijdal
08.53

Defecte trein op spoor

Tussen Breda en Tilburg rijden veel minder treinen vanwege een defecte trein. De NS hoopt dat het treinverkeer rond kwart voor elf 's ochtends hier weer volgens schema verloopt.

08.30

Kapotte auto op A59

De rechterrijstrook van de snelweg A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel was vanochtend enige tijd afgesloten bij knooppunt Hooipolder. Daar stond een kapotte auto. De afsluiting leidde rond halfnegen vanochtend tot een vijf kilometer lange file vanaf Waspik, goed voor ruim een kwartier vertraging. Sinds kwart voor negen is de weg weer vrij.

08.00

Brand in huis in Vught

In een vrijstaand huis aan de Boxtelseweg in Vught woedde gisteravond brand. het vuur werd rond kwart voor acht ontdekt door een voorbijganger. De brandweer heeft het vuur geblust. Onder meer de houten vloer brandde. Een paar gasflessen die binnen stonden, zijn buiten gekoeld.

Het vuur woedde in een vrijstaand huis aan de Boxtelseweg in Vught (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het vuur woedde in een vrijstaand huis aan de Boxtelseweg in Vught (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Bij de brand kwam de nodige rook vrij (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Bij de brand kwam de nodige rook vrij (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
07.31

Lange file op A50 na ongeluk

De linkerrijstrook van de snelweg A50 van Eindhoven richting Arnhem was vanochtend ruim drie kwartier afgesloten bij knooppunt Ewijk na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfacht vanochtend tot een tien kilometer lange file vanaf knooppunt Paalgraven, goed voor 2,5 uur vertraging. Om kwart over acht werd de weg vrijgegeven, maar de file is nog altijd enorm.

04.06

Auto's in Tilburg in vlammen op

Drie auto's zijn afgelopen nacht door brand verwoest aan de Mascagnistraat in Tilburg. Een ging volledig in vlammen op. Rond drie uur werd het vuur op de parkeerplaats, pal naast een flatgebouw, ontdekt. De brandweer was snel aanwezig. Die kon voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Volgens een buurtbewoner waren er even voor drie uur al meerdere harde knallen te horen. "Ik dacht eerst dat het vuurwerk was. Maar toen was er plots een vierde knal, waarna heel mijn kamer oranje werd verlicht. Het was een grote vuurzee."

Hoe de brand aan de Mascagnistraat in Tilburg kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SWQ Vision).
Hoe de brand aan de Mascagnistraat in Tilburg kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SWQ Vision).
23.51

Brand verwoest huis Beek en Donk

Een huis aan de Oude Bemmerstraat in Beek en Donk is gisteravond uitgebrand. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen naar de straat en had het vuur snel onder controle. Bij de brand raakte niemand gewond, al kregen sommigen het wel benauwd vanwege de vele rook.

LEES OOK: Brand verwoest huis, bewoners kunnen op tijd wegkomen

23.33

Fietser aangereden op kruising

Een fietser is gisteravond laat aangereden door een automobilist op de kruising van de Aalsterweg met de Leostraat in Eindhoven. Het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De aanrijding van de fietser vond plaats op de kruising van de Aalsterweg met de Leostraat in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De aanrijding van de fietser vond plaats op de kruising van de Aalsterweg met de Leostraat in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!