Video

Brand in appartementencomplex aangestoken, bewoner (58) aangehouden

5 september 2023 om 10:40 • Aangepast 16 september 2023 om 02:00
nl
De bewoner van een appartement aan de Offenbachlaan in Eindhoven waar dinsdagochtend brand uitbrak, is aangehouden door de politie. De man van 58 wordt ervan verdacht de brand in zijn appartement te hebben gesticht. De brand woedde op de begane grond, maar ook andere appartementen in het complex hadden veel last van de rook die erbij vrijkwam. Drie volwassenen en twee kinderen werden daarom uit het gebouw gehaald. Daarbij werd ook een hoogwerker ingezet.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De bewoner van het brandende appartement was niet thuis toen de hulpdiensten in de Offenbachlaan kwamen. De man werd even later aangehouden. Zijn appartement liep behoorlijke schade op.

De mensen die uit het gebouw zijn gehaald, hadden rook ingeademd. Ze zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Twee vrouwen moesten mee naar het ziekenhuis. De brandweer wist de brand te beperken tot één appartement op de begane grond.

Toen de brand onder controle was, moest het gebouw worden geventileerd. Voor de afhandeling van de ontstane schade wordt de stichting Salvage in geschakeld.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!