Video

Zo zetten deze vier leeuwenwelpjes hun eerste stapjes buiten

5 september 2023 om 12:09 • Aangepast 16 september 2023 om 02:00
nl
Een spannende dag voor vier leeuwenwelpjes in de Beekse Bergen vandaag. Ze mochten dinsdagochtend voor het eerst hun pootjes strekken in het buitenverblijf. Toen het eerste welpje over de drempel was, kwamen de andere ook snel een kijkje nemen samen met moederleeuw Evy.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

De drie vrouwtjes heten Winnie, Zenani en Nandi. Hun broertje heeft de naam Nelson gekregen. De leeuwenwelpen zijn vernoemd naar de familie van Nelson Mandela, omdat hun vader de naam Mandela draagt.

De kleine leeuwtjes kwamen iets minder dan twee maanden geleden met z'n vijven ter wereld in het dierenpark, maar een welpje heeft het niet gehaald. Met de andere vier gaat het zo goed dat ze nu voor het eerst het buitenverblijf in mogen.

De afgelopen weken konden de dieren de buitenwereld al een beetje verkennen op een stukje buitenterras dat vastzit aan hun binnenverblijf. Daar wenden ze voorzichtig aan het gevoel van gras en zand aan hun pootjes.

"Ze groeien als kool en zijn tonnetje rond."

Volgens dierenverzorger Christian Meurrens gaat het uitstekend met de dieren. "Ze groeien als kool en zijn tonnetje rond. Ze zijn twee keer medisch gecheckt en alles zag er goed uit."

Het is het eerste nestje leeuwen in de Beekse Bergen in zes jaar. Het voortbestaan van de leeuw in het wild is bedreigd. Als het dier niet goed beschermd wordt, dan sterft het dier in de toekomst hoogstwaarschijnlijk uit.

Daarom zet het park in Hilvarenbeek zich samen met andere dierentuinen in om de leeuw als diersoort te behouden. De geboorte van deze vier kleine leeuwtjes is daarom erg belangrijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.