Danny maakte een hit voor wereldberoemde K-popartiest

8 september om 19:00 • Aangepast 20 september om 02:04
nl
Hij kan zichzelf begraven in views: de mega-populaire Koreaanse artiest V. Maar ook mega-populaire Koreaanse artiesten weten de Bossche artiest en producer Absent Chronicles, oftewel Danny de Vlugt, blijkbaar te vinden. Danny mocht namelijk een nummer voor V produceren. "Dit is wel heel groot."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De frontman van de K-popband BTS heeft een solo-album uitgebracht. Dat zal niet iedereen veel zeggen, maar K-pop (letterlijk: Koreaanse pop) is ongekend populair. En niet alleen in Zuid-Korea.

Ook de VS, Europa en andere delen van Azië is K-pop mateloos in trek, zeker bij de jeugd. Sommige nummers worden miljarden keren gestreamd op muziekdiensten. De meest bekende K-popband is zonder twijfel BTS.

Hoewel BTS nu uit elkaar is, heeft V vrijdag een solo-album uitgebracht. Groot nieuws dus. Het album is één dag tijd al 2,5 miljoen keer verkocht. Het nummer, dat Blue heet, moest dan ook razendsnel gemaakt worden.

" Het is supertof om uit zoveel hoeken van de wereld nu feedback te krijgen.”

“Ik heb wel vaker aan iets gewerkt, maar de snelheid waar dit mee is gebeurd, is wel echt uniek”, zegt Danny. “Het is echt supertof om te doen, hoor. Ik maak vaak muziek voor andere artiesten, maar dit is wel heel groot. Het is supertof om uit zoveel hoeken van de wereld nu feedback te krijgen.”

Wachten op privacy instellingen...

Want K-pop is mateloos populair – ook in Nederland. “Ik zag laatst dat er vier K-popnummers in de Spotify-toptien stonden in Nederland. Heel veel popmuziek die nu hier geluisterd wordt is eigenlijk gewoon gemaakt in Korea. Ik denk dat wij dat hier niet eens echt doorhebben als we de radio aanzetten.”

Overigens wist Danny niet voor wie hij het nummer moest produceren toen hij de opdracht binnenkreeg. “Er werd mij alleen gevraagd om iets in een bepaalde stijl te proberen en ik kreeg wat referenties. Ik dacht wel dat het iets met BTS te maken had, maar ik wist het niet zeker.”

"Dit is iets groter dan ik verwacht had.”

Later begon het belletje te rinkelen toen hem meer duidelijk werd over de zanger voor wie hij het nummer schreef. “Het was blijkbaar V. Toen dacht ik wel: dit is iets groter dan ik verwacht had”, lacht Danny.

Danny vindt V vooral een charismatische artiest. “Hij staat erom bekend dat hij goed kan dansen, zingen en heel goed omgaat met de fans. Hij heeft ook een uitgesproken mening. Dit album is iets waar een gigantische schare fans echt jaren op hebben gewacht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.