Efteling-sprookje van Doornroosje aantal maanden gesloten voor renovatie

11 september 2023 om 11:57 • Aangepast 20 september 2023 om 02:00
nl
Het sprookje Doornroosje zal de komende maanden gesloten zijn in de Efteling. Het is onderdeel van meerdere onderhoudswerkzaamheden in het Sprookjesbos. Het kasteel van Doornroosje wordt opgeknapt en ook het gebied eromheen wordt aangepast. Na de aanpassingen zal er een nieuwe wandelroute door het sprookjesbos lopen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Tussen het kasteel van Doornroosje en miniatuurwereld Diorama komt er een rolstoeltoegankelijk pad. Daarvoor worden ook bomen verwijderd uit het Sprookjesbos. Ter compensatie worden later op een andere plek bomen geplant. Ook de vijver bij het kasteel zal worden uitgebreid.

Het kasteel zal in de steigers worden gezet. Dat is nodig om de kasteelmuren en de gevel op te knappen. Het pad naar het kasteel toe is afgesleten en wordt hersteld.

Meer onderhoud in Sprookjesbos
De werkzaamheden rondom het sprookje van Doornroosje zijn onderdeel van de vele aanpassingen in het Sprookjesbos. Eerder werd er al gewerkt aan het Herautenplein en De Magische Klok. De drie paddenstoelen in het paddenstoelendorp, De Trollenkoning en Langnek kregen ook een onderhoudsbeurt.

Begin oktober staat er ook onderhoud gepland voor de Kleine Zeemeermin. Dat sprookje wordt vernieuwd en opnieuw geschilderd. De Efteling verwacht dat alle werkzaamheden in het Sprookjesbos in november zijn afgerond klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!