Mpanzu Bamenga die uit rij werd gepikt op Eindhoven Airport nummer zes D66

12 september 2023 om 19:37 • Aangepast 22 september 2023 om 02:04
nl
Voormalig Eindhovens gemeenteraadslid Mpanzu Bamenga staat op de zesde plek van de D66-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Mpanzu kreeg landelijke bekendheid omdat hij een rechtszaak aanspande tegen de Koninklijke Marechaussee, wegens etnisch profileren, en won. Hij was gemeenteraadslid in Eindhoven van 2014 tot 2022. In 2016 won hij de titel Talent van het Jaar.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

De kans dat Bamenga nu zijn opwachting maakt in de Tweede Kamer is aanzienlijk, de kans dat D66 meer dan zes zetels wint bij de verkiezingen lijkt erg groot. Bamenga laat dan ook weten blij te zijn met zijn plek op de D66-lijst.

"Droom die uitkomt."

“Toen ik jong was, hadden mijn broer, moeder en ik 13 jaar lang geen verblijfsvergunning. Je bent in Nederland, maar je mag er niet zijn. Vandaag kreeg ik te horen dat ik kandidaat-Kamerlid ben voor D66. Dat contrast is groot, en de kans om kamerlid te kunnen worden is eervol. Het laat zien dat in Nederland je dromen uit kunnen komen”, zo laat Bamenga weten in een reactie.

De plek van Bamenga is overigens nog niet definitief. De D66-leden moeten met een stemming de definitieve lijst vaststellen. Ook andere lokale politici staan op kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Bamenga lijkt echter de beste papieren hebben om daadwerkelijk een zetel te bemachtigen.

LEES OOK: Marechaussee discrimineert aan grens, hof geeft Eindhovenaar Mpanzu gelijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!