Video

Honderden huizen uren zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

14 september 2023 om 13:41 • Aangepast 27 september 2023 om 02:01
nl
Door een brand in een elektriciteitshuisje aan de Bernestraat in Den Bosch zaten sinds donderdagochtend twaalf uur enkele honderden huishoudens zonder stroom. Voor zo'n 360 huizen duurde dit tot zes uur 's avonds, toen de stroom weer werkte.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In eerste instantie ging het om 650 huizen die zonder stroom zaten. Door een omleiding konden echter al heel snel zo'n driehonderd huizen weer worden aangesloten. Maar voor de overige 360 huishoudens was dat volgens Enexis moeilijker.

Het elektriciteitshuisje of trafohuisje, zoals het wordt genoemd, moet door de brand als verloren worden beschouwd. Dat maakt volgens Enexis dat er een hele nieuwe stroomvoorziening moet komen. En dat lukt niet in enkele uren. Vóór de avond hebben de 360 huizen volgens de woordvoerder daarom zeker geen stroom.

"We doen er alles aan om het vanavond nog op te lossen", gaf een woordvoerder donderdagmiddag aan. "Op dit moment lijkt het er ook niet op dat het langer gaat duren."

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Enexis gaat dit wel onderzoeken, maar de prioriteit ligt volgens het bedrijf eerst bij het herstellen van de stroomvoorziening. De melding van de brand kwam om vijf voor twaalf bij Enexis binnen.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!