16 honden uit ernstig vervuild huis gehaald: 'Vloeren doordrenkt met urine'

14 september 2023 om 15:27 • Aangepast 27 september 2023 om 02:02
nl
De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben vorige week vrijdag zestien honden uit een ernstig vervuild huis in de gemeente Maashorst gehaald. De dieren zijn in bewaring genomen. Volgens de Inspectiedienst waren de houten vloeren ‘doordrenkt’ met urine. Tegen de bewoonster is proces-verbaal opgemaakt, zij zal nog worden verhoord.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het gaat om elf volwassen honden en vijf pups. Ze liepen los in het huis rond en deden hun behoefte op de grond. De situatie was eerder al bekend bij de Inspectiedienst.

“Ondanks eerdere waarschuwingen verbeterde de situatie nauwelijks. Daarom zijn alle honden in bewaring genomen”, meldt de inspectiedienst.

Wettelijke verplichting
Het is niet wettelijk verplicht om huisdieren dagelijks naar buiten te laten om hun behoefte te doen. Wél moet de eigenaar de dieren een schone en veilige leefomgeving bieden.

“Houten vloeren die verzadigd raken met urine zijn nauwelijks nog te reinigen. De ammoniaklucht die daarbij komt kijken, is moeilijk uit het huis te krijgen”, besluit de inspectiedienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!