Video

Team van Signi Zoekhonden vond al vijf lichamen onder het puin in Marokko

14 september om 20:08 • Aangepast 29 september om 02:03
nl
Het Signi Zoekhonden team uit De Rips heeft na de aankomst in Marokko woensdagavond zeker vijf lichamen opgespoord die onder het puin lagen. "De honden sloegen aan op plekken waar mensen lagen en daarna is met een warmtecamera bevestigd dat ze niet meer in leven waren", vertelt Esther van Neerbos van Signi donderdag.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het team kwam woensdagavond aan in Marokko en is toen meteen naar een coördinatiecentrum gegaan. Daar zijn ze naar een eerste plaats gestuurd om te helpen.

Inmiddels zijn ze onderweg naar een aantal afgelegen bergdorpjes in de buurt van de stad Marrakech, die tot nu toe alleen per helikopter zijn bereikt. Van Neerbos weet niet goed wat ze daar zullen aantreffen, maar ze verwacht dat er veel mensen zijn omgekomen.

Signi is zonder officieel hulpverzoek van de Marokkaanse staat naar het land afgereisd. Met hulp van lokale contacten was het team toch welkom, zegt Van Neerbos. De stichting is met een team van zes mensen en vier honden in Marokko.

Het zoekhondenteam was eerder dit jaar ook in Turkije, waar het twaalf dagen na de aardbeving nog mensen levend onder het puin heeft gevonden.

Signi vertrok woensdag vanuit De Rips naar Marokko.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!