Peter Bosz heeft een luxeprobleem met een nagenoeg fitte selectie bij PSV

15 september 2023 om 16:07 • Aangepast 29 september 2023 om 02:00
nl
Een zeer succesvolle transferperiode leidt ertoe dat Peter Bosz flink wat te kiezen heeft bij PSV. Dat zijn natuurlijk luxeproblemen, al moet hij iedereen wel tevreden houden. De trainer vertelt hoe hij tot zijn keuzes komt en dat hij de thuiswedstrijd tegen NEC zeer serieus neemt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Alleen al op de vleugels heeft Peter Bosz een moeilijke keuze te maken. Met Noa Lang, Hirving Lozano en Johan Bakayoko heeft hij drie topspelers ter beschikking. “Ik heb er zelfs vier”, voegt de trainer er scherp aan toe. “Yorbe Vertessen is de laatste weken de man in vorm, dus dat is ook gewoon een serieuze optie.”

De vraag is vooral of de trainer vasthoudt aan het succes van voor de interlandbreak. PSV won alles in de competitie, plaatste zich voor de Champions League en won de Johan Cruijff Schaal. Moet de puzzel opnieuw gelegd worden?

"Je moet de puzzel elke week opnieuw leggen."

“Die puzzel kan je elke week wel opnieuw leggen. We gaan tegen schorsingen en blessures aanlopen en ook dan moet je kijken wie er beschikbaar zijn. Daarnaast heb je ook met een tegenstander te maken. Sommige spelers passen beter in een tactisch plan bij een bepaalde tegenstander.”

Nieuwelingen Lozano en Armel Bella-Kotchap kunnen zaterdag starten. Maar of zij ook negentig minuten inzetbaar zijn is nog maar de vraag. Toch zijn dat twee spelers die niet gehaald zijn voor de bank. En dus zal hij ze tevreden moeten houden. “Dat is een kwestie van veel praten met spelers. Je moet ze meenemen in de keuzes die je maakt en ze die uitleggen. Maar uiteindelijk hoop ik tot het einde van het jaar twee wedstrijden in de week te moeten spelen. Dan gaat iedereen genoeg aan spelen toekomen.”

"PSV werd vorig jaar geen kampioen omdat ze punten lieten liggen tegen kleinere tegenstanders."

Zaterdag wacht voor PSV een thuiswedstrijd tegen NEC daarna begint de Champions League met een uitwedstrijd tegen Arsenal. Die wedstrijd is natuurlijk veel lastiger maar dat hoor je Bosz niet zeggen. “Zaterdag is zeker geen oefenwedstrijd. We willen kampioen worden en dan is het gewoon een heel belangrijke wedstrijd. Ik heb aan het begin van dit seizoen nog benadrukt dat PSV vorig jaar geen kampioen is geworden omdat ze punten lieten liggen tegen de kleinere tegenstanders. Dat moeten we dit seizoen voorkomen.”

Tegen NEC kan Bosz een beroep doen op alle nieuwelingen. Alleen de langdurig geblesseerden, Armando Obispo, Mauro Junior en Frederik Oppegard zijn er nog niet bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!