PSV walst over NEC heen met als hoogtepunt rentree Lozano

16 september 2023 om 22:06 • Aangepast 29 september 2023 om 02:01
Het was weer genieten geblazen zaterdagavond in het Philips Stadion in Eindhoven. PSV speelde goed en won eenvoudig met 4-0 van NEC. De ploeg blijft daarmee foutloos in de Eredivisie. Maar het hoogtepunt van de avond was misschien toch wel de terugkeer van een ware publiekslieveling. Het onthaal van Hirving ‘Chucky’ Lozano was prachtig.

Het was jammer dat Noa Lang er geblesseerd voor moest raken, maar de terugkeer van Hirving Lozano in het Philips Stadion werd met luid gejuich ontvangen. De 3-0 tussenstand op dat moment hielp ook mee om er een mooie ontvangst van te maken.

Een paar minuten eerder was de Mexicaan al gaan warmlopen en kon hij rekenen op gezang van de tribunes. Dat toejuichen werd alleen maar luider bij zijn uiteindelijke rentree.

Overtuigend PSV
Het was een moment dat ook paste bij een heerlijk avondje in Eindhoven. Prima nazomerweer, goed voetbal en drie punten. PSV liet eigenlijk nog na om NEC volledig te vernederen al waren de statistieken in de rust absurd. De bezoekers uit Nijmegen hadden nul doelpogingen. PSV had er zeventien en wist er daarvan ‘maar’ twee te benutten.

Na 37 minuten was het Luuk de Jong die raak kopte uit een hoekschop. Nog geen 60 tellen later lag de bal er nog een keer in na een schitterend stiftje van Noa Lang. Vlak na rust maakte De Jong zijn tweede van de avond, vanaf de penaltystip: 3-0.

Arsenal
De blik kon toen al op Arsenal. De Engelse grootmacht is komende woensdag in Londen de eerste tegenstander in de Champions League. Het is waarschijnlijk de meest lastige kluif voor de Eindhovenaren in de groepsfase, waarin ook nog RC Lens en Sevilla de tegenstanders zijn.

Normaal gesproken vul je op je totoformulier een overwinning in voor de Engelsen maar dit PSV swingt en kan woensdag zomaar eens stunten bij zijn terugkeer in het belangrijkste Europacuptoernooi.

Zaterdagavond bleef de score uiteindelijk beperkt tot 4-0. Invaller Ricardo Pepi maakte de vierde Eindhovense treffer vanaf de strafschopstip. Johan Bakayoko en Lozano hadden de penalty ook graag willen nemen, maar na tussenkomst van André Ramalho en trainer Peter Bosz mocht Pepi alsnog aanleggen. Het leek alsof de spelers elkaar de strafschop niet wilden gunnen; Bosz kon er na afloop alleen maar om lachen.