Kraan van containerschip botst tegen brug, scheepvaartverkeer hervat

18 september 2023 om 16:12 • Aangepast 29 september 2023 om 02:03
nl
Het scheepvaartverkeer op de Zuid-Willemsvaart bij Veghel heeft maandagmiddag ongeveer anderhalf uur stilgelegen. De stremming ontstond nadat een autokraan van een containerschip de Julian J. Ewellbrug bij Veghel had geraakt. De kraan werd tegen kwart over vier uit het kanaal gehesen, waarna schepen hun route konden vervolgen. Bij de botsing raakte niemand gewond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De kraan was na de botsing in het water gevallen. Vervolgens is een duiker op zoek gegaan naar het gevaarte, waarna het in samenwerking met medewerkers van een ander containerschip uit het water kon worden gehaald. "Dat gebeurde heel vlot", zo vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De botsing gebeurde rond drie uur. De woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat ervanuit dat de stuurman van het containerschip dat de aanrijding veroorzaakte, was vergeten om de autokraan op de juiste hoogte te brengen. Nu was de kraan zo hoog dat hierdoor de brug werd geraakt. Met een autokraan worden auto's op een containerschip geladen en ermee gelost.

Het verkeer over de snelweg A50, dat gebruik maakt van de brug bij Veghel, heeft geen last gehad van de bergingswerkzaamheden in het kanaal. De woordvoerder van Rijkswaterstaat had eerder al de verwachting uitgesproken dat het scheepvaartverkeer nog deze middag kon worden hervat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!