Man overleden die in zijn auto op een parkeerplaats woonde

19 september 2023 om 10:06 • Aangepast 29 september 2023 om 02:04
nl
Een 64-jarige man uit Valkenswaard is afgelopen vrijdagnacht overleden op het parkeerterrein van de Achelse Kluis, net over de grens in België. Hij was sinds april dakloos en verbleef volgens de Belgische politie al een tijdje op het parkeerterrein in zijn auto.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De man belde afgelopen weekend de hulpdiensten in België, omdat hij pijn in zijn borst had. Een ambulance ging met spoed naar hem toe. Toen hulpverleners aankwamen, lag de man op de grond naast zijn auto. Hij is nog gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten. Volgens de politie is de man op een natuurlijke manier overleden.

De man woonde sinds april in zijn auto. Hoe de man op straat belandde, is onduidelijk. Hij zou zijn huis uit zijn gezet na ruzie over de hypotheek. Gerero van der Heijden uit Eindhoven leerde hem een week geleden kennen bij de Achelse Kluis en besloot de man te helpen. "Hij zei dat hij al maanden met zijn auto in de bossen sliep", vertelt Gerero. "Ik heb contact opgenomen met allerlei instanties, maar hij werd niet geholpen."

"Hij zou zich melden, maar dat is niet gebeurd."

Gerero regelde daarom dat de man vanaf dit weekend tijdelijk zou worden opgevangen bij Fazenda. Dat is een leefgemeenschap in de Achelse Kluis voor ex-verslaafden. De man was zelf geen ex-verslaafde. "We hoorden van zijn situatie en wilden hem graag helpen", vertelt Jan Cosemans, begeleider in Fazenda.

"Vrijdagmiddag hebben we hem leren kennen en gezegd dat hij tijdelijk bij ons mocht komen slapen en eten. Hij zou zich zaterdag melden, maar dat is niet gebeurd. Hij reageerde niet op mijn berichten en nam de telefoon niet op", zegt Cosemans. Later hoorden Cosemans en Van der Heijden van de politie dat de man was overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!