Tribune met fanatieke supporters en uitvak dicht tijdens Brabantse derby

19 september 2023 om 18:45 • Aangepast 29 september 2023 om 02:01
nl
Bij de competitiewedstrijd tussen Willem II en FC Den Bosch op zondag 15 oktober moet de tribune achter het doel met fanatieke supporters dicht blijven. Dat is een straf van de tuchtcommissie van de KNVB vanwege ongeregeldheden vorig seizoen in de play-offs tegen VVV-Venlo. Supporters gooiden vuurwerk en bekers op het veld.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

De KingSide moet leeg blijven, op de andere tribunes van het Koning Willem II Stadion mogen wel supporters plaatsnemen. Ook mogen er geen spandoeken op de KingSide hangen.

"De voorwaardelijke straf is nu omgezet in een definitieve maatregel. Dit hebben wij te accepteren, hoe pijnlijk en onterecht ook voor alle supporters die de club op positieve wijze ondersteunen. Zij zijn helaas de dupe van een aantal supporters die zich wederom misdragen hebben", aldus algemeen directeur Martin van Geel op de website van Willem II.

Ook geen uitsupporters

De Brabantse derby kan ook niet worden bezocht door supporters van FC Den Bosch. Na overleg tussen de club, politie, Openbaar Ministerie en burgemeester is besloten het uitvak dicht te laten vanwege ongeregeldheden vorig seizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!