Video

Klopjacht naar betrapte inbrekers, een dader in de kraag gevat

dinsdag om 18:59 • Aangepast gisteren om 11:38
nl
Na een grote zoekactie door de politie is dinsdagmiddag in het buitengebied boven Tilburg een inbreker in de kraag gevat. Hij en zijn handlanger werden kort daarvoor betrapt door de eigenaar van een woning op Vijfhuizen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het tweetal probeerde de woning binnen te dringen maar had niet gerekend op de aanwezigheid van de eigenaar. Beide inbrekers gingen er daarop als een haas vandoor. De bewoner van het huis belde direct het alarmnummer.

De ingeseinde politie zette kort na half vijf razendsnel meerdere eenheden in, onder hen teams met honden. Ook een politiehelikopter bood assistentie. Het buitengebied ten noorden van Tilburg werd nauwgezet uitgekamd. Daarbij werd een van de twee inbrekers ingerekend. Zijn maat wist uit handen van de politie te blijven.

Het voertuig waarmee de inbrekers naar de woning waren gereden, is door de politie in beslag genomen. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf getakeld en afgevoerd. Het is niet bekend of de inbrekers iets van waarde uit de woning hebben meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!