PSV moet volgens Bosz lef tonen bij rentree in Champions League

19 september 2023 om 20:30 • Aangepast 29 september 2023 om 02:03
nl
Vijf jaar lang heeft PSV erop moeten wachten. Maar de Eindhovense club keert woensdagavond eindelijk weer terug in de Champions League. De vraag is nog of dat met Noa Lang gebeurt. Wat wel zeker is: trainer Peter Bosz wil dat zijn ploeg gedurfd gaat spelen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Vijf jaar is te lang”, was Bosz duidelijk aan de vooravond van de rentree van PSV in de Champions League. “Iedereen is blij binnen de club. Ik ben er pas kort, maar je merkt aan iedereen dat het hart sneller gaat kloppen dat we weer op het hoogste niveau mogen meedoen. Dit is ook het podium waar PSV thuishoort.”

"We hebben de wil om te winnen."

De Eindhovense club speelt woensdagavond in Londen tegen Arsenal. De Engelsen zijn de duidelijke favoriet, maar zich aanpassen wil de oefenmeester niet. “We gaan niet anders spelen. Natuurlijk zullen er details anders zijn, maar we passen ons altijd wel een beetje aan. Zij willen een man meer op het middenveld creëren, daar zal de slag gewonnen worden.”

“We zullen lef moeten tonen”, vervolgt Bosz zijn verhaal. "Het is een goede tegenstander en we spelen in een fantastisch stadion. Maar we hebben altijd de wil om te winnen, dat zal morgen ook op het veld te zien zijn.”

"Iedereen moet er van gaan genieten want het zijn 90 mooie minuten."

Noa Lang viel zaterdag uit met een blessure, maar hij is wel mee afgereisd met de Eindhovenaren naar Londen. Of hij ook gaat spelen is onduidelijk. “Ik weet het nog niet. We gaan zo (dinsdagavond, red.) trainen. Hopelijk gaat dat goed. Daarna ga ik een beslissing nemen over of hij gaat spelen.”

Lang is één van de spelers die al eens in de Champions League uitkwamen, maar in de selectie van PSV zitten ook meerdere spelers die hun debuut gaan maken in het miljoenenbal. Krijgen zij extra aandacht in de voorbereiding? Bosz: “Dat is niet nodig. We hebben een mooie mix met ervaring. De tijd na de wedstrijd tegen NEC was kort dus je kan er ook niet stil bij staan. Iedereen moet er van gaan genieten want het zijn 90 mooie minuten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!