Zon schijnt komende dagen uitbundig: 'Het wordt echt nazomer!'

22 september om 09:20 • Aangepast 4 oktober om 02:02
nl
Er zijn een paar fijne nazomerdagen in aantocht. "Vooral zondag schijnt de zon uitbundig", vertelde Jeroen Elferink van Weerplaza vrijdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Deze vrijdagochtend is het ook nog droog en gaan we de zon nog best vaak zien", vertelde Jeroen op de radio. "Het is best vriendelijk weer, al staat er wel een stevige wind uit zuidwestelijke richting. 's Middags trekken vanuit België een paar buien de provincie binnen. Daar kan wat onweer en hagel bij zitten."

"De zon komt er beter en beter bij."

Ook vrijdagavond zal het volgens Jeroen nog enige tijd buiig en wisselvallig zijn. "Maar in de nacht wordt het geleidelijk droog. Dat is de opmaat voor de mooie dagen die eraan komen."

Zaterdag krijgen we een afwisseling van stapelwolken en zon. "Dan is er wel nog een enkele bui mogelijk, met name in het noorden van de provincie. Maar in de middag komt de zon er beter en beter bij."

"Dinsdag wordt het misschien wel 24 graden."

Zondag wordt volgens de weerman echt een fraaie dag. "Dan schijnt de zon uitbundig. Dan wordt het echt nazomer, met best hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar: 21, misschien 22 graden. Echt aangenaam!"

Ook maandag en dinsdag mogen we ons verheugen op mooi nazomerweer. "Met veel zon en op dinsdag misschien wel 24 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!