Peter Bosz eist van zijn spelers een overwinning in Almere

22 september om 15:41 • Aangepast 4 oktober om 02:03
nl
Van Het Emirates Stadion naar het Yanmar Stadion. Van een stadion met een capaciteit van 60.000 naar een stadion met minder dan 5.000 plekken. Een groot verschil voor PSV dat woensdag verloor van Arsenal en zaterdag aantreedt tegen Almere City. Na de fikse nederlaag in Londen eist Peter Bosz een overwinning in Flevoland.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“We zijn verplicht deze wedstrijd te winnen”, is de trainer duidelijk, een dag voor de wedstrijd. “Dit zijn heel andere krachtsverhoudingen dan afgelopen woensdag. Dit is in niks te vergelijken.”

"Ik heb mijn medespelers in het veld uitgescholden."

En misschien lonkt er daarom wel een banenschil in Almere. De Eindhovenaren zullen op zoek moeten naar motivatie om ook te presteren in een wat troostelozere ambiance dan de Champions League. “Ik heb daar nooit moeite mee gehad”, vertelt Bosz over zijn eigen ervaringen. “Maar ik had ploeggenoten die ook minder scherp of gemotiveerd waren na een Europese wedstrijd. Die heb ik in het veld toen flink uitgescholden.”

De oefenmeester zal zijn spelers er vrijdag nog extra op wijzen dat er morgen geen reden is om te verzwakken. “Het is heerlijk om Europees te spelen maar dat is natuurlijk geen reden om de nationale competitie te laten schieten. Als speler moet je het juist lekker vinden twee keer te spelen in een week.”

"Ik ga geen mensen tevreden houden door ze speeltijd te gunnen."

In Almere kan PSV geen beroep doen op aanwinst Armel Bella-Kotchap. De verdediger liet donderdag bij thuiskomst uit Londen zijn verstandskies trekken en heeft daar nog te veel last van. Of Bosz zaterdag bij de promovendus gaat rouleren wilde hij nog niet zeggen.

PSV speelt komende week 3 wedstrijden in zeven dagen. “Elke wedstrijd zal er een elftal staat waarmee ik denk te kunnen winnen. We zijn fit genoeg om deze wedstrijden te spelen. Ik ga geen mensen tevreden houden door ze speeltijd te gunnen. Dat moeten ze verdienen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!