Juicht de burgemeester voor Helmond Sport of voor FC Groningen?

22 september 2023 om 16:36 • Aangepast 4 oktober 2023 om 02:00
nl
Voor Michiel van Veen wordt de wedstrijd van Helmond Sport tegen FC Groningen een bijzondere. De burgemeester van de Brabantse gemeente Gemert-Bakel is ook bestuurslid van Helmond Sport, maar vooral groot fan van FC Groningen. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik het vrijdagavond niet lastig ga vinden."
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Michiel van Veen is geboren in Groningen en woonde in de eerste jaren van zijn leven in de Groningse wijk Helpman. "Ik ben geboren in 1971, het oprichtingsjaar van FC Groningen", lacht de burgemeester. Daarna woonde hij ook nog in Veendam, maar groeide op in het Brabantse Cuijk. Zijn studentenleven speelde zich weer af in Groningen, waar hij studeerde aan de Hanzehogeschool. De liefde voor FC Groningen kreeg hij vooral mee van zijn opa.

De 52-jarige Van Veen is sinds 2016 burgemeester van Gemert-Bakel. In november 2020 werd hij bestuurslid van Helmond Sport. Bij zijn aantreden zei Van Veen dat hij een bescheiden bijdrage wil leveren aan de geschiedenis van het betaald voetbal in de Peel: "Door samen met alle betrokkenen te bouwen aan een mooie sportieve toekomst voor Helmond Sport."

"Ik ging met een grote groep Brabantse vrienden ook regelmatig naar FC Groningen toe."

Vrijdagavond is Van Veen niet alleen bestuurslid van de Helmonders, maar zit hij ook met een groenwit hart te kijken naar zijn favoriete club. "Groningen zit in mijn hart", vertelt hij tegen RTV Noord. "Ik ging met een grote groep Brabantse vrienden ook regelmatig naar FC Groningen toe en heb jaren een seizoenkaart gehad. Ik ga nu nog wel naar uitwedstrijden, als het kan."

Bijna twee jaar geleden troffen FC Groningen en Helmond Sport elkaar in de beker. Groningen won toen in eigen huis met 4-0. Met voor mij als hoogtepunt dat ik het shirt van Tomas Suslov mocht ontvangen, via een speler van Helmond Sport. Die hangt hier netjes aan de muur", zegt Van Veen. "Die speler heb ik daarna getrakteerd op een etentje, zo werken die dingen."

"Dan geef ik hem een dikke knipoog."

Deze keer is shirt van Kevin van Veen het doel voor de burgemeester. "Dat zou leuk zijn." Van Veen werd geboren in Eindhoven en begon zijn profloopbaan bij Helmond Sport.

Maar hoe zit het nou: juicht Van Veen als zijn naamgenoot in de spits bij de FC vrijdagavond in de laatste minuut de winnende goal maakt? "Dan kijk ik mijn zoon aan, geef hem een dikke knipoog en kijk naar de overige bestuursleden, die in absolute droefenis achterblijven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!