Video

Automobilist schiet uit bocht en raakt 5 auto's: 'Net een F1-circuit hier'

23 september 2023 om 11:47 • Aangepast 4 oktober 2023 om 02:03
nl
Een 24-jarige automobilist uit Helmond veroorzaakte vrijdagnacht een enorme ravage aan de Rivierensingel in zijn woonplaats. Hij schoot daar met zijn auto uit een flauwe bocht en raakte vijf geparkeerde auto's.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Rond halfvier 's nachts hoorden we een enorme knal", vertelt een buurtbewoonster. Haar man ging daarop naar buiten en zag daar een man laveloos achter het stuur van de gecrashte auto zitten.

"De automobilist probeerde er na de crash nog vandoor te gaan."

Volgens de buurtbewoonster kwam deze automobilist uit de richting van het bedrijventerrein en reed hij richting het centrum. "In de bocht ging het mis en raakte hij de vijf auto's. Onze auto is gelukkig niet beschadigd, maar die van onze buurvrouw helaas wel."

Na de crash probeerde de bestuurder er volgens de buurtbewoonster vandoor gaan. Maar de buurtbewoners zagen dit en riepen hem terug. "Daarop ging de man weer in de auto zitten. Een ambulance kwam en ambulancemedewerkers hebben de automobilist nagekeken. Ook de politie kwam. Die nam de man mee."

De man is door de agenten aangehouden. Een politiewoordvoerder laat zaterdagmiddag weten dat een alcohol- en drugstest aangeven dat de man inderdaad onder invloed zou zijn geweest toen de crash plaatsvond. "Uit een bloedonderzoek moet dit definitief blijken."

"De snelheid waarmee hier gereden wordt, is abnormaal."

De buurtbewoonster staat niet te kijken van de crash. "Het is bij de bocht bij huisnummer 223 haast een Formule 1-circuit", laat ze weten. "De snelheid waarmee hier gereden wordt, is abnormaal. Ik hoop echt dat de gemeente hier wat aan gaat doet. Een tijdje terug was het hier ook al raak, toen zat er een in de schutting."

Foto: Dianne
Foto: Dianne
Verschillende buurtbewoners kwamen de straat op om de ravage te bekijken (foto: Dianne).
Verschillende buurtbewoners kwamen de straat op om de ravage te bekijken (foto: Dianne).
Foto: Dianne
Foto: Dianne
Het ongeluk op de Rivierensingel in Helmond gebeurde rond halfvier vrijdagnacht (foto: Dianne).
Het ongeluk op de Rivierensingel in Helmond gebeurde rond halfvier vrijdagnacht (foto: Dianne).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!