Agressieve man geeft boodschappenbezorgster kniestoot en sloopt bestelbus

23 september 2023 om 15:33 • Aangepast 3 oktober 2023 om 02:01
nl
Een man uit Etten-Leur is zaterdagmorgen opgepakt voor de mishandeling van een bezorgster van boodschappen. Ook vernielde hij de bestelbus van de vrouw. De politie heeft de 40-jarige verdachte opgepakt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De man klom rond tien voor acht uit het niets in de bestelbus met levensmiddelen. Dat gebeurde aan de Havik in Etten-Leur. De bezorgster zei tegen de man dat hij de bus moest verlaten en trok hem eruit. Daarop werd de man volgens de politie zeer agressief. Hij trok de bezorgster aan haar haren en gaf de vrouw een kniestoot.

De klant bij wie de bezorgster zojuist de bestelling had afgegeven probeerde het slachtoffer te helpen, maar er was geen houden meer aan. De man draaide volgens de politie helemaal door. Hij vernielde de bestelbus en discrimineerde de bezorgster die een donkere huidskleur heeft.

Aanhouding
De klant en de bezorgster vluchtten naar binnen waar ze ook de politie belden. Ondertussen probeerden ze het rolluik te laten zakken, maar dat lukte niet doordat de man de woning probeerde binnen te dringen. Hij vernielde het rolluik.

Toen de agenten in de straat aankwamen, gooide de verdachte levensmiddelen uit de bestelbus op de weg. De politie moest geweld gebruiken om de man te arresteren. Daarbij schold de verdachte de agenten uit.

De man uit Etten-Leur is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord. De bezorgster, de klant en de agenten doen aangifte.

Reactie advocaat
Volgens de advocaat van de agressieve man ligt het verhaal iets genuanceerder. Zijn cliënt zag in de bezorgbus een krat niet stevig staan en wilde dus de bezorgster helpen. De bezorgster is daarvan geschrokken en heeft de man uit de bus getrokken. Als reactie daarop zou hij een elleboogstoot hebben gegeven en geen kniestoot.

De man is volgens de advocaat ook uitgemaakt voor 'kut Marrokaan', waarna hij toegeeft dat zijn cliënt disproportioneel boos is geworden. Inmiddels is de man onder voorwaarden vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!