Eerste treffer Hirving Lozano helpt slordig PSV aan simpele zege in Almere

23 september 2023 om 21:56 • Aangepast 3 oktober 2023 om 02:01
PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Almere City. De promovendus werd eenvoudig opzij gezet met 4-0. Toch zal coach Peter Bosz aanmerkingen hebben op het spel van zijn ploeg. Dat was bij vlagen erg slordig.

Zijn rentree vorige week in het Philips Stadion was al een feest. Helaas voor de supporters mocht Hirving Lozano toen niet de penalty nemen. De supporters moesten een weekje langer wachten op het eerste doelpunt van de Mexicaan voor PSV sinds 2019.

In Almere was het namelijk wel raak. Vlak voor rust maakte hij na een mooie combinatie met Guus Til de 2-0. De middenvelder had na een kwart wedstrijd de Eindhovenaren op voorsprong gezet uit een voorzet van Noa Lang.

Missie geslaagd
Een zorgeloze avond dus voor PSV dat nog niet eens goed speelde. Sterker nog, het spel was bij vlagen slordig en PSV moest toestaan dat Almere soms dreigend werd in het zestienmetergebied.

Het belangrijkste voor PSV was dat de tik die de ploeg woensdag opliep tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal goed zou verwerken en in Almere geen misstap zou begaan. Die missie slaagde, want na rust liep PSV verder uit. Joey Veerman schoot na ruim 65 minuten voetballen beheerst de 3-0 binnen.

Foutloos
Het gaf Peter Bosz de gelegenheid zijn complete aanval te wisselen, de offensieve spelers wat rust te gunnen en bovenal wisselspelers wat meer speeltijd te geven. Veel beter werd het spel daar niet van. Toch scoorden de Eindhovenaren nog één keer. Ricardo Pepi maakte in de blessuretijd de 4-0.

Bosz was na afloop vooral tevreden met de uitslag. "Want we speelden helemaal niet goed", zei hij. "Totaal niet zelfs. We kwamen vooral voor rust niet aan het voetballen. Het veld was ook glad, veel spelers gleden uit. Daar zal het ook wel een beetje mee te maken hebben. Wij werden gevaarlijk met iedere bal die we achter de defensie van Almere City legden. We hadden veel vaker kunnen scoren."

PSV blijft dankzij de overwinning ongeslagen koploper in de Eredivisie. De Eindhovense titelkandidaat heeft na vijf wedstrijden nog geen punt verspeeld. Komende week wacht PSV twee thuiswedstrijden, tegen Go Ahead Eagles en FC Volendam.