Eerste 'competitietopper' voor PSV... tegen Go Ahead Eagles

27 september 2023 om 07:00 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:01
nl
Het klinkt misschien gek, maar PSV - Go Ahead Eagles is een topper. Tenminste, als je het aan PSV-trainer Peter Bosz vraagt. De club uit Deventer promoveerde in 2021 en speelt dus pas voor het derde jaar op rij in de Eredivisie. Toch doet ze het dit seizoen verrassend goed en is de Eindhovense club gewaarschuwd.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Go Ahead Eagles staat op een zesde plek op de ranglijst met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer vijf Sparta. Dat is verrassend te noemen, maar niet voor Peter Bosz. “Het verbaast mij niet dat zij op die positie staan. Go Ahead Eagles heeft een leuke ploeg die al wat langer bij elkaar is. Dat werpt zijn vruchten af.”

"We moeten die euforie juist omzetten in een flow."

Maar dat PSV woensdagavond ‘gewoon’ moet winnen is duidelijk. De Eindhovense ploeg wil kampioen worden en mag dus in dit soort wedstrijden niks laten liggen. Maar toch voert Bosz de druk op bij zijn spelers. “Ik heb gezegd dat dit onze eerste topper van het seizoen is.”

Bosz is continu bezig met het scherp houden van zijn team. “Daar zijn we al vanaf dag één mee begonnen. We willen kampioen worden en dan moet je elkaar scherp houden. Laten we na de eerste vijf wedstrijden niet te euforisch worden. We moeten die euforie juist omzetten in een flow. Als dat gebeurt dan hoef ik niet veel meer te doen, maar zover zijn we nog niet.”

"Als klein jongetje ging ik met de trein naar Go Ahead Eagles."

“Iedereen verwacht wel even dat we deze week twee keer winnen”, vervolgt Bosz zijn verhaal. “Maar dat maakt deze wedstrijd juist zo moeilijk. We moeten het nog maar doen.” Na Go Ahead Eagles komt, zaterdag, Volendam op bezoek.

Overigens heeft Peter Bosz warme herinneringen aan de club uit Deventer. “Als klein jongetje ging ik met de trein naar Go Ahead Eagles. Dan kocht ik een kaartje voor de jongerentribune, maar ging ik stiekem bij de harde kern staan. Dat was een mooie tijd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!