MSD verkoopt fabriek waar medicijnen voor immuuntherapie worden gemaakt

28 september 2023 om 16:18 • Aangepast 12 oktober 2023 om 02:00
nl
Geneesmiddelenfabrikant MSD stopt over twee jaar in Oss met de productie van medicijnen voor immuuntherapie. De fabriek wordt verkocht en de huur van het tweede pand wordt stopgezet. De productie wordt verplaatst naar modernere fabrieken in andere landen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

MSD heeft twee vestigingen in Oss. In de eerste worden medicijnen gemaakt. Op de tweede locatie werd laboratoriumonderzoek gedaan. Ook dat werk verplaatst naar andere plekken. De fabrikant heeft ook fabrieken in Boxmeer, De Bilt en Haarlem.

MSD laat weten dat het 'als topprioriteit' heeft dat de koper niet alleen de fabriek, maar ook de zeshonderd medewerkers overneemt. De geneesmiddelenfabrikant zegt erop te vertrouwen dat het tot een overname komt. Ze spreekt daarover al met verschillende partijen over.

Kankermedicijn
Het bedrijf richt zich vooral op immuuntherapie. Hierbij helpen medicijnen het natuurlijke afweersysteem helpen om kankercellen te herkennen en vernietigen. In Oss wordt het middel pembrolizumab gemaakt, dat daar ook is ontdekt en ontwikkeld. Het middel wordt gebruikt bij onder meer huidkanker, longkanker en hodgkinlymfoom.

Vier jaar geleden liet MSD nog weten de productie van kankermedicijnen komende jaren te verdubbelen. Die uitbreiding was nodig, omdat de vraag naar behandelingen tegen diverse soorten kanker wereldwijd groeit. Met de plannen waren tientallen miljoenen euro’s gemoeid. Dat gaat nu dus op andere plekken gebeuren.

LEES OOK: MSD gaat productie kankermedicijnen opvoeren: miljoeneninvestering in Oss

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!