Kickbokser Rico Verhoeven na twee jaar klaar voor nieuw titelgevecht

3 oktober om 19:38 • Aangepast 13 oktober om 02:05
nl
Rico Verhoeven kijkt ernaar uit om weer de ring in te gaan. De wereldkampioen neemt het op 4 november in de Gelredome in Arnhem op tegen Tariq Osaro. Verhoeven zegt niet onder de indruk te zijn van de grote Nigeriaan. "Dit wordt een ander niveau voor hem", stelt de 34-jarige kickbokser uit Halsteren die bijna twee jaar niet in de ring stond na een knieblessure en operatie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Verhoeven kwam eind 2021 voor het laatst in actie voor Glory, toen hij te sterk was voor Jamal Ben Saddik. Hij zou het aanvankelijk in maart opnemen tegen de Kroaat Antonio Plazibat, maar vlak voor de bekendmaking van het gevecht raakte de Nederlandse wereldkampioen geblesseerd aan zijn knie.

"Toen dat gebeurde, had ik eerst een gevoel dat het wellicht een teken was. Dat dit het was. Maar na de operatie begon ik erover te denken en besloot dat ik op mijn eigen voorwaarden wil stoppen."

"Hij verdient een kans, maar dit is een ander niveau."

Verhoeven vertelde dat hij veel werk in zijn revalidatie heeft gestoken. "Ik ben blij dat ik er weer ben. Het was een lange weg terug. Daar staat normaal negen tot twaalf maanden voor en ik heb het in zeven maanden gedaan. Het harde werk heeft zich uitbetaald. Het lastigste was dat ik dingen pas kon doen wanneer dat mocht en dat ik rustig aan moest doen."

Over zijn tegenstander Osaro had Verhoeven niets dan lof, maar het titelgevecht is wel van een andere orde. "Hij is een geweldige vechter. Ik heb al zijn gevechten gezien. Hij verdient een kans, maar 4 november is een andere test. Dit is een ander niveau."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!