Meisje (16) steekt leeftijdsgenote met stanleymes: 80 uur werkstraf

4 oktober om 16:38 • Aangepast 13 oktober om 02:05
nl
Een meisje van 16 heeft in haar woonplaats Eindhoven een leeftijdsgenote meerdere keren met een stanleymes snijwonden toegebracht. Het slachtoffer werd in haar gezicht en op andere plekken in het lichaam geraakt. Dit gebeurde in januari dit jaar. De dader krijgt van de rechtbank in Den Bosch een werkstraf van 80 uur en moet het slachtoffer 2000 euro schadevergoeding betalen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de rechter gaat het om een poging tot zware mishandeling. Het meisje hield aan de steekpartij, waarvan de aanleiding onbekend is, onder meer een litteken onder haar rechteroog over. De rechtbank vindt het erger dat het slachtoffer er dagelijks aan wordt herinnerd en dat zij ook psychische problemen heeft overgehouden aan de steekpartij.

De rechtbank in Den Bosch hield er rekening mee dat de dader vorig jaar september ook al met een meisje van twaalf heeft gevochten. Deze vechtpartij was aan het Grote Bos in Geldrop. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen, aan de haren getrokken en bij de keel gegrepen. Hierbij waren ook anderen betrokken.

Het meisje van zestien krijgt nog eens 100 uur werkstraf als ze opnieuw in de fout gaat. Omdat de kans op herhaling groot is, moet ze snel onder toezicht komen te staan. Van de 80 uur werkstraf die ze kreeg gaat 8 uur vanaf, omdat ze even in voorarrest heeft gezeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!