Omwonenden weten het zeker: voormalig feestpaleis wordt 'Polenhotel'

7 oktober 2023 om 14:01 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:00
nl
Een voormalige feestpaleis in Wernhout wordt een hotel voor 450 arbeidsmigranten. Dat zeggen direct omwonenden van het failliete en leegstaande Jaiselings Royal Palace. Ze zeggen 'signalen' te hebben gekregen uit het gemeentehuis. "Ik ben bang dat we er veel last van gaan krijgen", stelt een buurvrouw.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Volgens de omwonenden van het pand in Wernhout waren de eerste berichten dat er 500 asielzoekers in zouden komen. Daarmee zou de gemeente niet akkoord zijn gegaan. "Nu komen er bijna evenveel arbeidsmigranten in", verzucht een man die tegen het voormalige feestpaleis woont.

"De geruchten dat de deal al rond is, gaan hier al weken rond", vult zijn vrouw aan. "Maar van de gemeente hebben wij niks gehoord, zouden wij hier met inspraak niet ook iets over te zeggen hebben?"

Een boomkweker aan de overkant van het feestpaleis kent de geruchten ook. "Op het gemeentehuis in Zundert zou alles al in kannen en kruiken zijn. Alleen de gemeenteraad moet er nog iets van vinden. Maar wij als omwonenden zijn nog altijd niet geïnformeerd."

"Door de voormalige bestemming als partycentrum mag hier aardig wat herrie worden gemaakt"

Zijn buurvrouw maakt zich ook grote zorgen: "Door de voormalige bestemming als partycentrum mag hier aardig wat herrie worden gemaakt. Ik snap dat veel bedrijven arbeidsmigranten hard nodig hebben om werk te doen wat Nederlanders weigeren. Maar 500 mensen, ik ben bang dat we er veel last van gaan krijgen."

De gemeente Zundert en de eigenaar van het pand waren niet bereikbaar voor commentaar.

Jaiselings Royal Palace staat sinds 2020 leeg na een faillissement van de vorige eigenaar. Het voormalige seminarie werd eind jaren '80 omgebouwd tot een feestpaleis in Oosterse sferen met plek voor 16-duizend bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!