Jongeren schreeuwen longen uit het lijf bij het zien van bekendheden

6 oktober 2023 om 21:51 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:00
nl
Met Gerald Vanenburg kwam er vrijdagavond een oud-international naar het sportpark van Rood-Wit Veldhoven. De veelal jongere voetballiefhebbers herkenden hem niet, maar dat veranderde toen de ene na de andere YouTube-ster of influencer richting kleedkamers liep. Allemaal deden ze vrijblijvend mee aan een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Van Vanenburg tot oud-keeper Khalid Sinouh en van rapper ICE tot social media-bekendheid Koen Zitoen: ze kwamen allen naar Veldhoven. "In een kleine twee weken tijd hebben we hele mooie namen gestrikt voor deze wedstrijd. We waren zelfs een beetje verrast dat we zoveel 'ja' als antwoord kregen", aldus organisator Jawad Foujay. "Het is niet belangrijk of ze goed kunnen voetballen, hun inzet en aanwezigheid is al prachtig. Ze willen net als ons een steentje bijdragen aan het goede doel."

Volgens medeorganisator Rachid Chelah blijft het zeer waarschijnlijk niet alleen bij deze benefietwedstrijd. "We zijn trots op wat we deze avond neerzetten. Als alles goed is verlopen, gaan we binnenkort iets heel groots organiseren."

"Zo vet om die bekendheden in het echt te zien."

De paar honderd toeschouwers vermaakten zich opperbest rondom het hoofdveld in Veldhoven. Ze waren daar vooral om een glimp op te vangen van de sterren. "We vinden het zo vet om al die bekendheden in het echt te zien. Vooral influencer ISAE is de reden dat we hier zijn. Hopelijk kunnen we na afloop met hem op de foto", aldus Job (12) uit Veldhoven samen met zijn vrienden Guus, Robin en Chris.

Rachid (11) uit Eindhoven is fan van Rarko, die regelmatig te zien is in filmpjes van YouTube-fenomeen Soufiane Touzani. "Rarko is zo grappig, ik moet altijd om hem lachen. Hij is ook best goed, alleen zijn conditie is niet best", zegt hij lachend.

"Het is verschrikkelijk wat er in Marokko is gebeurd."

Over het voetbal maakte niemand zich druk. Het ging de spelers en de toeschouwers om de lol, maar uiteraard mochten de nodige panna's niet ontbreken. Eredivisie-scheidsrechter Kevin Blom vond het een eer om het duel te mogen fluiten. "Ik kan natuurlijk geen nee zeggen tegen zo'n mooi initiatief. Het is verschrikkelijk wat er in Marokko is gebeurd. Ik heb veel Marokkaanse vrienden en weet hoe dit leeft. Als ik dan mee kan werken door hier te fluiten, doe ik dat graag."

Scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten. (Foto: Leon Voskamp)
Scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten. (Foto: Leon Voskamp)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!