Haalt de zon de herfstvakantie? Onze weerman weet het

9 oktober 2023 om 09:50 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:02
nl
Het nazomerweer van de afgelopen week houdt ook deze week aan. Maar richting de herfstvakantie is er wel wat verandering op komst, vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandag komt de temperatuur uit op 22 graden. Daarbij blijft het volgens Johnny droog. "Het was om kwart voor acht 's ochtends al 16 graden", vertelde Johnny in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Dat is de normale maximumtemperatuur voor deze tijd van het jaar."

Volgens de weerman van Weerplaza is de 22 graden die we deze maandag aantikken geen datumrecord, al is het wel warm voor de tijd van het jaar. "'s Ochtends vroeg viel in het noorden van Nederland regen. Hier in Brabant niet, al is er wel veel bewolking. 's Middags breekt de zon door en dan klimt de temperatuur."

"Vanaf woensdag wordt het een aantal graden koeler."

Ook dinsdag en woensdag blijft de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar. "Dan wordt het opnieuw 22 graden, misschien woensdag zelfs 23 graden. Drie heel zachte dagen achter elkaar dus. Woensdagavond volgt vanuit het noordwesten regen en daarna wordt het dan een aantal graden koeler."

Vrijdag vormt daarop de enige uitzondering. "Dan komt er weer een portie warme lucht langs en kan het opnieuw 22 graden worden. Maar donderdag en ook komend weekend ligt de temperatuur ruim onder de 20 graden. Nog altijd warmer dan normaal, maar wel wat koeler dan we nu gewend zijn. We krijgen dan een afwisseling van zon en buien. Daarbij lijkt het zaterdag nog redelijk warm te worden, met 18 graden. Zondag wordt het een graad of 15."

"Herfstvakantie wordt zeker niet kletsnat."

Voor wie daarna de herfstvakantie begint, heeft Johnny wat minder goed nieuws. Dan ziet het er niet warm uit. "Het begin van die week is aan de frisse kant, met 14 of 15 graden. Later in de week wordt het ietsje warmer. Het blijft niet droog, al wordt het zeker geen kletsnatte week."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!