Brandende scootmobiel zorgt voor grote evacuatie, bewoners opgevangen

11 oktober 2023 om 21:13 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:02
nl
Een brandende scootmobiel heeft geleid tot een evacuatie van een appartementencomplex aan de Raadhuislaan in Werkendam. Ongeveer zestig bewoners moesten vanwege de hevige rookontwikkeling hun huis ontvluchten. Ze zijn opgevangen in de lokale brandweerkazerne. Rond elf uur 's avonds kon iedereen weer terug naar huis.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De scootmobiel stond in de kelder van het appartementencomplex. Rond half acht vatte het voertuig vlam. Na een half uur was de brand geblust. Hoewel de omvang van de brand beperkt bleef, kwam er wel veel rook vrij. Voor de brandweer aanleiding om op te schalen naar een grote brand.

Om te voorkomen dat de rook vanuit de kelder naar de rest van het appartementencomplex trok, waren brandweerlieden met groot materieel aan het ventileren. Daarbij werden ook alle appartementen gecontroleerd, zodat bewoners uiteindelijk terug konden keren naar hun woning later op de avond. Het leegblazen van de kelder zou nog wel enkele uren gaan duren.

Voor zover bekend heeft niemand van de bewoners letsel opgelopen. Uit voorzorg was toch een ambulance opgeroepen zodat mensen met eventuele klachten meteen konden worden gecontroleerd.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!