Video

Schietpartij Oss te zien op camerabeelden: jongen (15) van achter beschoten

15 oktober 2023 om 12:20 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:03
nl
De schietpartij van zaterdagavond aan de Schadewijkstraat in Oss is vastgelegd op camerabeelden. Daarop is te zien hoe iemand komt aanfietsen en een 15-jarige jongen van achteren beschiet. Daarna klinkt er geschreeuw.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De dader gaat er daarna vandoor. Het 15-jarige slachtoffer en een andere jongen rennen daarna richting de Jumbo-supermarkt aan de Kardinaal De Jongstraat, waar ze om hulp roepen. De beelden waarop de schietpartij is te zien, worden volop gedeeld via social media. De beelden, die hierboven zijn te zien, kunnen als schokkend worden ervaren.

De schietpartij gebeurde rond tien uur 's avonds bij een hondenuitlaatveld. Het slachtoffer werd behandeld door ambulancepersoneel en is daarna in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen.

'Dacht aan vuurwerk'
In de buurt reageren mensen zondag best geschrokken. "Ik hoorde 'boom' , keek naar buiten en zag vervolgens twee jongens met hun fiets. Ze lieten hun fiets vallen en renden weg, schreeuwend. Ik dacht dat vuurwerk in hun hand was ontploft. Tien minuten later kwamen de ambulance en de politie en was het hier een 'crimescene'. Ik vind het nu best eng om 's avonds in het donker alleen buiten te zijn", vertelt een omwonende.

Een buurtgenoot geeft aan het natuurlijk 'niet leuk' te vinden, wat er is gebeurd. Over de buurt zelf zegt hij 'geen klagen te hebben'. Wel geeft hij aan dat het in Oss geregeld te doen is. Echt verbaasd is hij daarom niet. Een andere man die ook in de wijk woont, geeft aan niks gehoord te hebben. Hij noemt het 'een leuke volksbuurt'. "Wel met problemen, levendig af en toe", omschrijft hij. Terwijl hij verwijst naar de opvang en zwervers in het park.

De politie vraagt mensen die (ook) beelden hebben van de schietpartij, die het aan haar door te geven. Ze wil vooral weten wat er tussen kwart voor tien en kwart over tien zaterdagavond eventueel op die beelden te zien is.

De politie deed zaterdagavond na de schietpartij onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!