Video

Man knalt met bus tegen huis en loopt weg: 'Hij was heel erg moe'

20 oktober 2023 om 20:47 • Aangepast 10 november 2023 om 02:06
nl
Een bestuurder heeft vrijdagavond met zijn werkbus een huis in de Graspeel, een buurtschap in Zeeland, geramd. Hij was vergeten een bocht te nemen. Daarna liep hij weg, maar een alerte buurtbewoner, Willem Bongers, wist de man terug te halen door met zijn auto naar hem toe te rijden.
Profielfoto van Tais Lourinho da Silva
Geschreven door

Willem Bongers stapte meteen in zijn auto toen hij van buren te horen kreeg dat de bestuurder van het busje was weggelopen. "Ik heb even moeten rondrijden want ik zag hem maar niet", vertelt Willem. "Toen ik hem eenmaal had gevonden, sprak ik hem aan. Hij was erg moe en kon bijna niet meer praten."

Volgens Willem was de chauffeur onderweg naar een bekende die in de buurt woonde, om daar de politie te bellen. "Maar dat vond ik niet oké. Ik vertelde hem daarom dat hij met mij mee moest om terug te gaan en dat deed hij zonder enige moeite. Hij was heel emotioneel."

Volgens een 112-correspondent was er om half acht, toen het ongeluk gebeurde, één persoon binnen. Hij raakte niet gewond. Wel heeft het huis schade opgelopen. Het is nog onduidelijk hoe groot die schade is. De bestuurder van het busje is meegenomen naar het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!