Video

Puinruimen na crash tegen cafetaria Den Bosch: 'Terras lag ondersteboven'

22 oktober 2023 om 19:04 • Aangepast 1 november 2023 om 02:04
nl
De tafels en stoelen die normaal op het terras voor Nelson Cafetaria & Sushi staan, liggen ondersteboven op de grond. En de gevel is flink beschadigd. Zondagochtend vroeg reed een auto na een achtervolging door de politie tegen de het pand. Eigenaresse Lili Cheung is nog niet bekomen van de schrik.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Lili woont boven de zaak en schrok zondagochtend rond vijf uur wakker van een harde klap. "Ik keek uit het raam en zag een ravage. Mijn man en ik zijn meteen naar beneden gerend. Daar stond een auto tegen onze gevel, airbags eruit, maar van de chauffeur geen spoor."

"De hekken die voor de zaak staan, het terras, de rolluiken, het raam, allemaal kapot."

De politie zette de plek af met linten. En dus besloot Lili terug naar boven te gaan. Bij daglicht kan ze de schade goed bekijken. "De hekken die voor de zaak staan, het terras, de rolluiken, het raam, allemaal kapot," somt ze moedeloos op.

Na wat wrikken krijgt ze het rolluik dat voor de ingang zit omhoog. "Binnen is er geen zichtbare schade. Gelukkig kunnen we onze klanten dus wel ontvangen," concludeert ze opgelucht. En dus staat ze net voor openingstijd alweer friet te bakken alsof er niets gebeurd is.

"Je moet er niet aan denken dat er hier mensen op het terras hadden gezeten."

Maar de schrik zit er nog goed in. "Er wordt hier op de Graafseweg vaak hard gereden. Het verbaast mij niet dat het nu een keer flink misgaat. Het is maar goed dat het niet eerder op de dag gebeurd is. Je moet er niet aan denken dat er hier mensen op het terras hadden gezeten."

Lili hoopt dat de weg nu veiliger gemaakt zal worden. "Misschien kan de gemeente hier drempels of stoplichten plaatsen. Zodat zo'n ongeluk niet meer kan gebeuren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!