Video

Crompouce blijkt ware rage: 'Om elf uur 's ochtends waren ze allemaal op'

24 oktober 2023 om 10:01 • Aangepast 1 november 2023 om 02:02
nl
Het is een heuse hype, de crompouce. Een doormidden gesneden croissant met room ertussen, gedoopt in het glazuur van de welbekende tompouce. Het werd een hit op TikTok en nu wagen steeds meer professionele bakkers zich eraan. Zoals brood- en banketbakkerij Lips in Breda.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een week of twee geleden zag een collega van mij dit op TikTok", vertelt Pieter Lips van de Bredase bakkerij, in het radioprogramma WAKKER! van Omroep Brabant. "Hij heeft vervolgens bij ons in de bakkerij zo'n crompouce gemaakt en die hebben we toen met zijn allen geproefd. Ik vind hem ook wel lekker! Het is toch anders dan een tompouce, die is iets harder. Een croissant is zachter qua inhoud."

Vervolgens werd besloten de crompouce ook in hun winkel te introduceren. En het bleek aan te slaan. "We verkochten er vrijdag en zaterdag meer dan honderd. Om elf uur 's ochtends waren ze al op!"

"Komend weekend willen we een Halloweenvariant maken."

Voor komend weekend wordt de productie dan ook opgevoerd. "Dan willen we een Halloweenvariant maken. Dat zullen mensen vast geweldig vinden! Daarvan gaan we er zeker meer dan tweehonderd maken."

Om het op een tompouce te laten lijken, zou er officieel gele room in de doormidden gesneden croissant verwerkt moeten worden. Maar Pieter kiest voor Zwitserse room. "Die is namelijk iets zachter. Dan krijg je een beetje een roombroodje."

"Ik denk dat de hype wel zal afnemen."

Grote vraag is wat de populariteit van de crompouce betekent voor de toekomst van de aloude tompouce. Maar daar hoeven we ons volgens Pieter geen zorgen over te maken. "Toen de crompouces afgelopen weekend op waren, zeiden mensen: doe dan maar een tompouce. Dat maakt dus niet uit."

Of de crompouce een blijvertje is? "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik denk dat het toch wel een hype is en wat zal wegzakken. Maar je weet nooit hè!"

Het Buske dook ook in de wereld van de crompouce:

Pieter Lips verkoopt crompouces als zoete broodjes.
Pieter Lips verkoopt crompouces als zoete broodjes.
De crompouces vliegen de deur uit (foto: Pieter Lips).
De crompouces vliegen de deur uit (foto: Pieter Lips).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!